Gündem

İran Cumhurbaşkanı yardımcısı koronavirüse yakalandı

Son zamanlarda tüm dünyaya hızla yayılan koronavirüs İran'da bir çok ölüme neden oldu. İran'dan alınan bilgilere göre İran Cumhurbaşkanlığı Kadın ve Aileden Sorumlu Yardımcısı Masume İbtikar koronavirüse yakalandı. İşte detaylar...

Alınan bilgilere göre İran’da koronavirüsten dolayı hayatını kaybedenlerin sayısı gün geçtikçe yükselirken İran Cumhurbaşkanlığı Kadın ve Aileden Sorumlu Yardımcısı Masume İbtikar koronavirüse yakalandı.

TESTLER POZİTİF ÇIKTI
İran resmi ajansı IRNA’ya konuşan Cumhurbaşkanı Yardımcısı’nın Danışmanı Feriba İbtihac, İran Cumhurbaşkanlığı Kadın ve Aileden Sorumlu Yardımcısı Masume İbtikar’ın dün yaptırdığı Kovid-19 testinin pozitif çıktığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı İbtikar’ın hastalığını evinde geçirdiğini belirten İbtihac, “Virüs bulaşma ihtimali nedeniyle Cumhurbaşkanı Yardımcısı’nın ekibindeki herkes gerekli testleri yaptırdı ancak sonuçlar cumartesi günü çıkacak.” dedi.

KORONAVİRÜSE YAKALANDI
İran Sağlık Bakanlığı Halkla İlişkiler Sorumlusu Kiyanuş Cihanpur, ülke genelinde Kovid-19 nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısının 26’ya, vaka sayısının da 245’e yükseldiğini duyurmuştu. Ülkede virüs hızla yayılırken, İran Sağlık Bakan Yardımcısı İreç Herirçi, Tahran Milletvekili Mahmud Sadıki ile Meclis Ulusal Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu Başkanı Müçteba Zünnur da koronavirüse yakalanmıştı

AA Tahran muhabiri Muhammet Kurşun, koronavirüsün, ülkenin doğusundan batısına yayıldığını ifade etti. Kurşun, hükümet yetkililerinin, uyarılara kulak asılmazsa şehirlerde karantina uygulanacağını duyurduğunu kaydetti.

Bugün İran Meclisi Ulusal Güvenlik ve Dış Politikalar Komisyonu Başkanı Mücteba Zünnur koronavirüse yakalandığını duyurdu.

49 KİŞİ TABURCU EDİLDİ
Kum Tıp Bilimleri Üniversitesi Rektör Yardımcısı Ali Ebraze, yeni tip koronavirüse (Kovid-19) yakalanan 49 kişinin tedavilerinin ardından taburcu edildiklerini açıkladı.

İranlı Öğrenciler Haber Ajansı’na (ISNA) konuşan Ebraze, “Kum’da koronavirüs şüphesiyle 432 kişi hastanelerde tedavi altına alındı. Dün saat 16.00’ya kadar 49 kişi taburcu edildi.” dedi.

Ebraze, kentte koronavirüs tedavisinin Kamkar, Furkani, ve İmam Rıza hastanelerinde yapıldığını belirtti.

Masume İbtikar Kimdir?

Masoumeh Ebtekar, 9 Ağustos 2017’de atanan şu anki İran Kadın ve Aile İşleri Başkan Yardımcısıdır. Daha önce 1997-2005 yılları arasında Çevre Bakanlığı’na başkanlık etti ve 1979’dan beri İran kabinesinde ilk ve tarihte üçüncü kadın oldu.