Yaşam

iPhone’larda Arkadaşlarınızla Gizli Gizli Mesajlaşabilmenizi Sağlayan Bi’ Acayip TikTok Hilesi

Umarız herkes bu özelliği iyi niyetli bir şekilde kullanır!

Bir TikTok kullanıcısı geçtiğimiz günlerde arkadaşlarınıza başka kimsenin bulamayacağı gizli mesajlar göndermenize olanak tanıyan basit ama pek bilinmeyen bir iPhone hilesi buldu. TikTok’ta ‘Kaansanity’ kullanıcı adıyla çektiği bu video viral olan Aakaanksh Autade bunu nasıl gerçekleştireceğinizi detaylarıyla anlatıyor.

Haydi gelin adım adım birlikte ilerleyelim:

33 milyon izlenme alan video “Şimdi sizlere herhangi birine nasıl gizli mesaj atacağınızı göstereceğim.” cümlesiyle başlıyor.

“Öncelikle telefonunuzun Notlar uygulamasını açın ve herhangi bir şey yazın. Sonra sağ üstte yer alan ‘paylaş’ butonuna basarak arkadaşınıza bu notu gönderin.”

Buradan nota kimi eklemek istediğinizi seçebilir ve gizli konuşmalarınızı buradan yapabilirsiniz.

“Birini ekledikten sonra herhangi bir konu hakkında arkadaşınızla konuşabilirsiniz. Ayrıca daha güvenli olmasını istiyorsanız notu kitleyebilirsiniz.”

‘Peki bu özellik neden var?’ diye düşünenler mutlaka olacaktır. Kaansanity’nin BuzzFeed’e yaptığı açıklama şu şekilde:

“Bu videoyu bana ulaşıp belirli uygulamaları ve mesajları gizlemenin bir yolu olup olmadığını soran aile içi şiddet mağdurları için çektim. Mevcut iOS sürümlerinde mesajları kilitlemek gerçekten mümkün değil, bu yüzden biraz araştırma yaptım ve sonunda Notlar üzerinden ortak çalışma özelliğine rastladım. Bu özellik genellikle alışveriş listelerini paylaşmak için kullanılsa da, tehlikeli durumlarda yardım alabilmek için arkadaşlarınıza gizlice mesaj göndermenin bir yolu olabilir diye düşündüm.”