Teknoloji

iPhone ve Mac kullanıcıları için açıklandı: Eğer bu güncellemeyi yapmazsanız…

Türkiye’de binlerce kişi Apple’ın iPhone ve Mac cihazlarını kullanıyor. Bu cihazları kullananlar için ise flaş bir uyarı yapıldı. Şirket tarafından yapılan açıklamada, büyük ve tehlikeli bir hatanın tespit edildiği belirtildi.

Apple cihazlarını kullananlara uyarılarda bulundu. Yapılan hata uyarısında hata tespit edildiği ifade ederek, kullanıcılara mutlaka iOS 14.5 güncellemesini yapma uyarısında bulundu. Konuyla ilgili olarak şirket tarafından yapılan açıklamada “Saldırganlar cihazlarda kötü amaçlı kod çalıştırabilir ve depolanan diğer bilgileri potansiyel olarak tehdit edebilir”

Güncelleme yapmayanlar verilerini tehlikeye atıyor

iPhone ve Mac cihazlarında kullanılan web tarayıcısı Safari olmak üzere WebKit bölümünde kaynandığı belirtilen hata ile ilgili olarak “Kötü amaçlarla oluşturulmuş web içeriğinin işlenmesi, rastgele kod yürütülmesine neden olabilir” denildi.

Kullanıcıların güncellemenin çok uzun süreceği ve cihazlarına ve verilerine zarar vereceği düşüncesiyle güncelleme yapmamasının verileri çok daha fazla tehlikeye atacağı belirtiliyor.