Teknoloji

iPhone telefon kullananlar dikkat: Telefonunuz bu modelse bilmeniz gerekiyor!

iPhone kullanıcılarını ilgilendiren önemli bir değişiklik yapıldı. Teknoloji devi şirket Apple, iOS 14.6 güncellemesini müşterilerinin kullanımına açtı. Peki, hangi modellere güncelleme geldi? Güncelleme ile beraber yapılan değişiklikler nelerdir?

Türkiye’de binlerce vatandaş iPhone telefon kullanıyor. iPhone telefonlar için ise önemli bir gelişme yaşandı. iPhone kullanıcıları için iOS 14.6 güncellemesini yayınladı. Ancak güncelleme sadece belirli telefonlara yüklenecek.

Güncelleme alacak iPhone modelleri

iPhone 12
iPhone 12 mini
iPhone 12 Pro
iPhone 12 Pro Max
iPhone 11
iPhone 11 Pro
iPhone 11 Pro Max
iPhone SE (2020)
iPhone XS
iPhone XS Max
iPhone XR
iPhone X
iPhone 8
iPhone 8 Plus
iPhone 7
iPhone 7 Plus
iPhone 6s
iPhone 6s Plus
iPhone SE
iPod touch (7. nesil)

Güncelleme özellikleri

Apple’ın iOS 14.6 güncellemesi için hazırladığı sürüm notlarına göre, podcast’lerde kanallar ve ayrı ayrı şovlar için abonelik desteği geldi. Ayrıca Kayıp modunda AirTag ve Bul ağı aksesuarları için telefon numarası yerine e-posta adresi ekleme seçeneği geldi. AirTag, NFC özellikli bir aygıtla dokunulduğunda sahibinin telefon numarasını kısmen maskelenmiş olarak gösterir.

Yeni güncelleme sayesinde, sesle denetim kullanıcıları, yeniden başladıktan sonra iPhone’larının kilidini ilk kez açarken yalnızca seslerini kullanabilirler.

iOS 14.6 GÜNCELLEMESİNİN HATA DÜZELTMELERİ

Apple Watch’ta iPhone’u Kilitle kullanıldıktan sonra Apple Watch ile kilit açmanın çalışmaması
Anımsatıcıların boş satır olarak görünmesi

Arama engelleme genişletmelerinin Ayarlar’da görünmemesi

Etkin arama sırasında kimi zaman Bluetooth aygıtlarının bağlantısının kesilmesi veya sesin farklı bir aygıta gönderilmesi

iPhone’un başlangıç sırasında performans düşüklüğüyle karşılaşması