Teknoloji

iPhone kullanıcıları çok üzülecek: Telefonunuz bu listede yoksa kullanamayacaksınız!

Türkiye’de binlerce kişi Apple’ın iPhone marka cep telefonlarını kullanıyor. Ancak iPhone hakkında gelen sızıntı bilgilere göre bazı modellerde IOS 15 güncellemesi kullanılamayacak. İşte IOS 15 güncellemesi alacak telefon listesi ve IOS 15 özellikleri

Teknolojinin her gün gelişmesi ile beraber telefonlara da yeni güncellemeler gelmeye devam ediyor. Çok sayıda iPhone kullanıcısı ise telefonlarına iOS 15 güncelemesinin gelip gelmeyeceğini merak ediyor. Gelen bilgilere göre ise İphone güncellemesi alacak modeller belli oldu. Ancak bu modeller için kesin güncelleme geleceği yada gelmeyeceği yönünde resmi bir açıklama henüz yapılmadı. Bu nedenle güncelleme alacak modeller değişiklik gösterebilir.

Öte yandan IOS 15 güncellemesi almayacak telefon modelleri iPhone 6s Plus, iPhone 6s, iPhone SE (2016) olarak açıklandı.

Güncelleme alacak telefon listesi ise şöyle

iPhone 7 ve iPhone 7 Plus
iPhone SE (2020)
7. nesil iPod touch
iPhone XR
iPhone X
iPhone 8 ve iPhone 8 Plus
iPhone 11 Pro ve iPhone 11 Pro Max
iPhone 11
iPhone XS ve iPhone XS Max
iPhone 12 Pro Max ve iPhone 12 Pro

iOS 15 özellikleri nelerdir?

Apple’a yakınlığıyla bilinen Mark Gurman tarafından sızdırılan bilgilere göre İOS 15 güncellemesi ile iMessage’de yenilemeler yapılacak. iMessage’ın sosyal bir ağ gibi davranması için çalışmalar çalışmalar yapılıyor. Ayrıca güncelleme sonrasında kullanıcılar mevcut durumlarını Siri aracılığıyla belirleyebilecek. İphone kullanıcılarının mevcut durumlarına bağlı olarak mesajlara otomatik yanıt verme seçeneği de olacak.