Gündem

İnternetten binlerce kişiyi dolandıran çete çökertildi

Gürcistan Başsavcılığından yapılan yazılı açıklamada, kullandıkları  yazılım aracılığıyla sanal alemde 40 bin kişiyi toplamda 100 milyon dolar  dolandıran uluslararası suç çetesinin çökertildiği kaydedildi.

Açıklamada, çeteye yönelik operasyonun son iki yıldır Gürcistan,  Almanya, ABD, Ukrayna ve  Moldova iş birliğinde yürütüldüğü ifade edildi.

Kod adı “None” olan çetenin lideri  A.K ile kod adı “Phantom” olan  yardımcısı M.K’nın güvenlik güçlerince Tiflis’te düzenlenen operasyonda gözaltına  alındığı kaydedilen açıklamada, zanlıların çıkarıldığı Tiflis Şehir Mahkemesince  tutuklandığı belirtildi.

Açıklamada, çeteye yönelik operasyonda Avrupa Polis Teşkilatının  (Eurupol) da yer aldığı belirtildi.

Çetenin yaklaşık 40 bin bilgisayara “GozNym” yazılımıyla siber saldırı  düzenlediği belirtilen açıklamada, saldırıya maruz kalanlar arasında hukuk  firmaları, uluslararası şirketler ve kurumlar bulunduğu kaydedildi.

Bu arada Europol’dan yapılan açıklamada ise çetenin üyelerine yönelik  Almanya, ABD, Moldova ve Gürcistan’da soruşturmaların başlatıldığı, örgütün 5 Rus  üyesinin firarda olduğu bildirildi.

Bir yanıt yazın