Teknoloji

İnstagram Yeni Özellik İçin Kolları Sıvadı! Başkan Resmen Duyurdu!

İnstagram her gün yeni bir özellikle kullanıcısının karşısına çıkmaya devam ediyor. Bilindiği üzere İnstagram, dünyanın dört bir yanında milyonlarca kullanıcıya sahip  ve sevilere kullanılan bir sosyal medya uygulaması. Birçok özelliği içinde barındıran İnstagram yeni bir özellik için kolları sıvadı. İnstagram’ın başkanı Adam Mosseri tarafından duyurulan yeni özelliğin detayları…

İnstagram ‘da Yeni Dönem

İnstagram geçtiğimiz günlerde kronolojik düzenleme, hikayelere daha fazla emojiyle yanıt verme gibi teknik özellikler için çalışmaların başladığını duyurmuştu. Son olarak yapılan açıklamaya göre İnstagram abone dönemine geçiyor. Bilindiği üzere geçtiğimiz aylarda uygulama içi satın alma özelliği açıklanmıştı. Abone dönemi içerik üreticilerini yakından ilgilendirecek.

İnstagram başkanı Adam Mosseri tarafından yapılan açıklamaya göre içerik hazırlayan bir profilin yalnızca abone olanlar içeriklerini görebilecek. 99.99 dolar’a kadar değişecek olan abonelik ücretleri dünyayı ikiye bölecek. Ancak abone olanların yorumları ve direkt mesajları öne çıkacak ve mor rozet alacaklar.

Adam Mosseri resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada abonelik özelliğini duyurarak şu açıklamayı yaptı;

“Abonelikler, içerik oluşturucuların para kazanmalarına ve özel deneyimler aracılığıyla takipçilerine daha yakın olmalarına olanak tanır:
– Abone Yaşamları
– Abone Hikayeleri
– Abone Rozetleri

Önümüzdeki aylarda bu teste daha fazla içerik oluşturucu eklemeyi umuyoruz. “

Henüz ABD’de test aşamasında olan uygulama için kesin bir tarih verilmedi. Türkiye’de başlanması beklenen abone dönemi için abone ücretlerinin 10.99 TL rozet ücretlerinin ise 16.99-84.99 TL arasında olması bekleniyor.