ManşetTeknoloji

Instagram kullananları sevindirecek haber verildi!

Türkiye’de en çok sevilen sosyal medya platformalarından biri olan İnstagram ile ilgili önemli bir gelişme yaşandı. Kaynaklardan alınan bilgilere göre, Instagram Lite uygulamasını Hindistan’da test etmeye başladı. Kota dostu olarak da bilinen uygulama akıllı telefonlarda daha az yer kaplayacak ve daha az veri tüketecek.

Her gün teknolojik bir gelişme yaşanmaya devam ediliyor. Özellikle sosyal medya uygulamaları devamlılık sağlamak için yenilikler yapmaya devam ediyor. Bu kapsamda Instagram, Instagram Lite’ı bir kez daha kullanıcıların deneyimine sunmaya hazırlanıyor. İlk olarak Hindistan’da test edilecek olan uygulama düşük özellikli telefonlar için kullanıma açılıyor.

Bazı özellikler bulunmayacak

Boyutu 2 MB’tan daha düşük olan uygulama Instagram Lite akıllı telefonlarda daha az yer kaplayacak ve daha az veri tüketecek. Ayrıca Instagram’ın normal sürümünde yer alan Reels, Alışveriş ve IGTV gibi özellikler Lite versiyonunda bulunmayacak. İnstagram Lite versiyonu üzerinden kullanıcılar Instagram’ın hikayeler özelliği de dahil olmak üzere diğer özellikleri kullanabilecek.