Bilim

Instagram 10. yılında taciz ve zorbalığa savaş açtı!

10. yılını kutlaya Instagram, yeni gelecek olan özellikleri tanıttı. Özellikle taciz ve zorbalığa karşı kullanılacak yeni bir özellik kullanıcılar tarafından çok beğenildi.

Instagram 10. yaş gününde yeni özelliklerini tanıttı. Taciz ve zorbalığa karşı kullanılacak yeni bir özelliği de kullanıcılarına sunan Instagram’a yorum gizleme özelliği de geldi.

6 Ekim 2010 hayatımıza giren Instagram, yeni özelliklerini kullanıcılarına sundu. En dikkat çeken ise taciz ve zorbalığı önleme özelliği oldu. Yeni gelecek özellikle yapay zeka taciz ve zorbalık içeren mesajları otomatik olarak gizleyecek. Bu özellik, Instagram’ın 10’uncu yaş gününde duyuruldu ve kullanıcılar otomatik bir şekilde gizlenen yorumları isterlerse ayrıca açabilecekler.

Instagram’a gelen diğer özellikler şunlar;

  • Son üç yıl içerisinde paylaşılan herhangi bir hikayenin harita ve takvim olarak görüntülenebilmesi mümkün hale geldi.
  • Yorumlarınızı artık gizleyebileceksiniz.
  • Simge değiştirmeniz artık mümkün. Instagram simgesini yeni simgeler değiştirmek isteyen kullanıcılar, ayarlar bölümünden dilediği simgeyi seçebilecek.

KADEMELİ OLARAK TÜM KULLANICILARA GELECEK!

Bu arada güncellemenin bazı kullanıcılara henüz gelmediğini ve dünya genelinde kademeli olarak kullanıcılara ulaşacak olan güncellemenin, kısa süre içerisinde tüm kullanıcılara ulaşmasının hedeflendiğini de ayrıca belirtelim.
Sizler yeni gelen bu özellikler hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi aşağıdaki yorumlar bölümünde bizlerle paylaşabilirsiniz.