Ekonomi

İninal Kart Bakiye Sorgulama İşlemi Nasıl Yapılır?

Dijital teknolojilerin gelişmesi ile beraber vatandaşların merak ettikleri konular da değişti. Artık online kartların ön plana çıktığı bir dönemde “İninal Kart bakiye sorgulama nasıl yapılır?” sorgulaması sıklıkla yapılıyor. İşte İnnial kart hakkında en çok sorulan soruların cevapları

İninal kart bakiyesi sorgulaması için birkaç seçenek bulunmaktadır. egehaber.comEn kolay şekilde bakiye bilginize ulaşmak için İninal online işlemleri kullanabilir veya İninal Cüzdan mobil uygulamasını indirebilirsiniz. Haberimizden gerekli detaylara ulaşabilirsiniz.

İninal Kart Bakiye Sorgulama Nasıl Yapılır?

İninal kart bakiye sorgulama işlemi yapılabilecek ilk yol, İninal internet sitesi üzerinden İninal Online İşlemler’e giriş yapmaktır. Ayrıca İninal Cüzdan mobil uygulaması da İninal kart bakiye durumunu görüntüleyebileceğiniz ve kart işlemlerini yapabileceğiniz bir diğer seçenektir. İninal kart bakiyesinin PTT bankamatiklerinden de öğrenilebileceği bilinmektedir.

İninal Kart Bakiye Öğrenme

İninal kart bakiye sorgulama işlemi için başvurulabilecek ilk seçenek, online işlemlere giriş yaparak bakiye sorgulaması yapmaktır. İninal kart, bakiye yüklenebilen ve bu bakiye kadar harcama yapılabilen bir kart seçeneğidir.egehaber.com Özellikle internet alışverişi yapma, online oyun satın alma gibi işlemlerde tercih edilmektedir. Bu sebeple İninal kart bakiye durumu sıklıkla sorgulanmaktadır. İninal online işlemler üzerinden, bakiye durumunu öğrenmek için izlemeniz gereken yol şu şekildedir:

* İninal internet sitesine girmeniz gerekmektedir.
* Ardından “Online İşlemler” sekmesine tıklanarak, online işlemlere giriş yapılması gerekmektedir.
* Online işlemlere giriş yaparken sizden e-posta ve şifre istenmektedir. Eğer online işlemlere henüz kayıt olmadıysanız, aynı sayfa üzerinden “Yeni Hesap Aç” sekmesine tıklayabilirsiniz. Açılan sayfaya sizden istenen bilgileri girerek 3 adımda kaydınızı tamamlamaktasınız.
* Online işlemlere giriş yaptıktan sonra bakiyeniz görüntülenmektedir.

İninal Cüzdan Bakiye Sorgulama

İninal Cüzdan bakiye sorgulama işlemi yapılabilecek, İninal kart için sunulmuş bir mobil uygulama seçeneğidir. App Store ve Play Store’da bulunmaktadır. egehaber.comİninal Cüzdan ile yalnızca hesap bakiyesi öğrenilmemektedir. İninal kartınıza ait diğer pek çok işlemi de mobil uygulama üzerinden yapabilmektesiniz. İninal Cüzdan uygulaması ile hesap bakiyesi sorgulama işlemi şu şekilde yapılmaktadır:
* Öncelikle İninal Cüzdan uygulamasını, uygulama mağazalarından indirmeniz gerekmektedir. Ücretsiz bir uygulamadır.
* Kayıt ol seçeneğine tıklayarak, cep telefonu numarası ve e-posta bilgileriyle kayıt olunmaktadır. Eğer kaydınız varsa kullanıcı şifrenizi girerek giriş yapabilirsiniz.
* İninal Cüzdan uygulamasına giriş yaptıktan sonra kart bakiyesi görüntülenmektedir.
* İninal Cüzdan uygulamasının en büyük avantajı kart bakiyesinin şifresiz görüntülenebilmesidir.

İninal Kart Bakiye Yükleme Noktaları

İninal kart bakiye sorgulama işlemi yükleme merkezleri konusunda ATM’ler, anlaşmalı marketler ve anlaşmalı mağazalar gibi pek çok seçenek bulunmaktadır. Ayrıca İninal Cüzdan uygulaması üzerinden de kredi ve banka kartlarından yükleme yapılabilmektedir. Güncel olarak İninal kart için bakiye yükleme noktaları şu şekilde belirlenmiştir:
* Banka ATM’leri
* PTT ATM’leri ve PTT vezneleri
* NKolay
* Şok market şubeleri
* Teknosa mağazaları
* Kipa marketleri
* Migros marketleri
* Macrocenter mağazaları
* Pratik İşlem noktaları

İninal Kart Para Çekme

İninal Kart para çekme özelliği, yeni İninal Visa kartlarında bulunmaktadır. İninal Visa kartı kullanıcıları bütün banka ATM’lerinden para çekebilir ve bakiye görüntüleyebilir. Nakit çekim yapabileceğiniz maksimum tutar 300 TL’dir. İninal kart nakit çekimlerinden, nakit çekim ücreti alınmaktadır. Nakit çekim ücreti %1,15+1,04 TL’dir.

İninal Kart Avantajları

İninal kart avantajları arasında en önemlilerinden birisi 13 yaşından büyük herkesin sahip olabilmesidir. egehaber.comİninal kart kullanıcıları için diğer avantajlar şunlardır:
* Kredi kartı ve banka kartı geçen her noktada kullanılabilmektedir.
* İninal kart bakiye yüklemesi, kart sahibi tarafından gerçekleştirilir. Kart ile yapılacak harcamalar, bu limitten yapılmaktadır.
* Yurt içinde, yurt dışında ve internette kullanılabilmektedir.
* Nakit çekimi yapılabilmektedir.
* Fatura ödemesi yapılmaktadır.
* Online oyun satın alma işlemi gerçekleştirilebilmektedir.

Kaynak: egehaber.com