Genel

İngiltere’de 500 binden fazla kişi aşılandı!

İngiltere’de mutasyona uğramış corona virüsü paniği yaşanırken, İngiltere Başbakanı Boris Johnson önemli bir açıklamada bulundu. Johnson tarafından yapılan açıklamada, ülke genelinde 500 binden fazla kişinin corona virüsü aşısı olduğu duyuruldu.

İngiltere’de son 24 saatte 33 bin 364 yeni vaka tespit edildi. Ayrıca mutasyon endişesi yaşanan ülkede yeni tedbir kararları alındı. Bu kapsamda açıklamalarda bulunan İngiltere Başbakanı Boris Johnson Birleşik Krallık’ta 500 binden fazla kişinin Pfizer ve BioNTech tarafından geliştirilen corona virüsü aşısını vurulduğunu söyledi.

Toplam ulaşımın yüzde 20’si gecikti

Parlamentoda basın açıklaması yapan Johnson, İngiltere’ye olan uçuşların ve uluslararası ulaşımın durdurulması konusunda, ulaşımda yaşanan gecikmelerin yalnızca Dover’da meydana geldiğini söyledi. Avrupa kıtasına gelen veya Avrupa kıtasına giden toplam ulaşımın yalnızca yüzde 20’sinin geciktiğini söyleyen Johnson “Ticaret akışını olabildiğince hızlı bir şekilde çözmek için kanal üzerindeki ortaklarımızla birlikte çalışıyoruz” dedi.

Türkiye’ye uçuşlar durduruldu

Türkiye İngiltere’de corona virüsünün mutasyona uğraması nedeniyle, ülkeye uçuşları geçici olarak durdurma kararı almıştı. Bu kapsamda açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Koronavirüsün mutasyonuyla İngiltere’de bulaş hızının arttığı bildirilmiştir. Cumhurbaşkanımızın talimatı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımızın koordinasyonu ile tedbiren; İngiltere, Danimarka, Hollanda ve Güney Afrika’dan ülkemize olan uçuşlarda geçici durdurma kararı alınmıştır.” İfadelerini kullanmıştı.