Ekonomi

ING Türkiye’den dev hamle! Sendikasyon kredisini tamamen yeniledi

Türkiye’de en çok tercih edilen özel bankalardan biri olan ING yepyeni kampanyasını duyurdu. ING Türkiye’nin müşterilerini yakından ilgilendiren yeni duyurusu sürdürülebilir alanında yeni bir süreci başlattı. Dev banka, 2021 yılında hayata geçirdiği ve sürdürülebilirlik bağlantılı ilk sendikasyon kredisi olan 300 milyon Euro tutarındaki işlemini yüzde 100 oranında yenilediğini açıkladı. 10 ülkeden 22 bankanın katılımı ile gerçekleşen işlemde, kredi sağlayıcılar tarafından gelen talep, bankanın hedeflediği tutarı bile aştı. ING bankasının yenilediği sendikasyon kredisi için yeni performans kriterleri belirlendi.

ING Sendika Kredisi Şartları

ING Türkiye Genel Müdürü Alper Gökgöz konuyla ilgili açıklamasında “Bu işlemle sağlanan kaynağın hem müşterilerimiz hem de ülke ekonomisi açısından katkı sağlayacağına inanıyoruz. Müşterilerimizin yerel ve küresel rekabette her zaman bir adım önde olmalarını sağlamak için onları desteklemeye ve uluslararası uzmanlık ve deneyimimizi ülkemize aktarmaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı. Bankanın yenilediği sendikasyon kredisinde 3 yeni performans kriteri öne çıktı.

Bunlar; bankanın sağladığı sürdürülebilirlik bağlantılı kredilerin artırılması, çalışanların sürdürülebilirlik eğitimleri ve kadın yönetici çalışan oranı şeklinde sıralandı. Sürdürülebilirlik bağlantılı performans kriterlerine ulaşılması halinde sendikasyon kredisinin maliyetleri iyileşitirilecek. ING Türkiye müşterilerini yakından ilgilendiren bu haber, finans basınında da geniş yankı buldu.

Sürdürülebilir Bankacılıkta Öncü Adımlar

ING Türkiye Genel Müdürü Alper Gökgöz, sürdürülebilir bankacılık sistemiyle ilgili açıklamasında “İklim değişikliğiyle mücadele için ING Grubu olarak hedeflerimizi bir adım daha ileri taşıdık ve 2025 yılı sonuna kadar yenilenebilir enerjide sağladığımız yeni finansmanları %50 oranında artırma hedefi belirledik.” şeklinde konuştu. ING bankasının sürdürülebilirlik bağlantılı ilk sendikasyon kredisi olma özelliğini taşıyan bu işlemin yenilenmesinden dolayı ayrıca mutlu olduklarını dile getirdi.