Gündem

İmamoğlu’na türbe önünde ellerini arkaya bağladığı için soruşturma açıldı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında geçen yıl katıldığı bir törende, Fatih Sultan Mehmet’e ait türbenin önünde ellerini arkaya bağladığı için hakkında soruşturma başlatıldığı öne sürüldü. Soruşturmanın gereçekçelerine, detaylarına geçmeden önce hemen bu konuda şunu belirtelim ki; bu soruşturmayı açanların, açılmasına izin verenlerin İslami anlayışını anlayalım…

İSLAMİYETTE TÜRBE İNANCI VAR MI?

İslamiyette Türbe inancı olmadığı gibi bu inanç esasında Yahudilik inancında vardır ve Allah ölen kişilerin hiç bir maddi ve manevi bir değeri olmadığını, onlara hiç bir şeyin duyuyurulamayacağını belirmiştir. Bu konuda Allah Kuran’da Yasin Suresi 69-70’inci ayetinde ”“Ona şiir öğretmedik, zaten bu, ona gerekmez de. Bu, bir ÖĞÜT ve apaçık bir Kur’an’dır. DİRİ OLAN KİMSEYİ UYARSIN ve Söz inkarcıların zararına gerçekleşsin diye” demiştir. Yani Kuran dirileri canlandıran yani yaşayanları canlandıran bir kutsal kitap iken günümüz müslümanları maalesef Kuran’ı ölülere okunan bir kitap haline getirdiler… Türbeleri kutsallaştırıp aynen İslamiyet öncesinde olduğu gibi bir şirk aracı yaptılar… Unutmayalım ki, Kuran’dan başka hiç bir şeyin kutsallığı yoktur.

KİMSE KUTSAL DEĞİLDİR

Yahudiler Musa’yı, Hristiyanlar İsa’yı kutsallaştırıp ilahlaştırdıkları gibi Müslümanlarında Hz. Muhammed’i kutsallaştırıp ilahlaştırmamaları için Kuran’da ”Ey Muhammed Onlara De ki; Bende ancak sizler gibi bir insanım” ve diğer bir ayetinde ”Ben sadece bana vahyedileni vahyetmekle görevliyim” der. Yine başka bir ayette ”Ben ancak sizler gibi beşer bir insanım” der… Ama bazı  cemaat ve tarikatlar başta olmak üzere müslümanların çoğu, Allah’ın bu ayetlerine rağmen, bırakın bir peygamberi kutsallaştırmayı padişahları dahi kutsallaştırmış ve hatta kutsal olduğuna dair sözde Peygamberimiz söylemiş gibi Hadisler üretip, rivayetler (masallar) ortaya atmışlardır.

Halbu ki Kuran’da da belirttiği gibi Muhammed ne bir kahindi, ne bir sihirbaz nede büyücüdür. Geleceği bilemez… Sadece Allah’ın kendisine bildirdiği Gayb’ı bilir.. Gayb ise bilinmeyen demektir, geleceği bilmek demek değildir. Allah’ta elçisine geçmişte olup biten ama o toplumlarca bilinmeyen olayları peygamberlerin kıssaları ile açığa çıkarmış ve bilgilendirmiştir.

DUA EDERKEN BİR BAŞKASINI ARACI KILMAK ŞİRKTİR

Kuran’ı Kerim’de her şey apaçık bir dille anlatılmasına rağmen kendisine müslümanım diyenler dinlerini Kuran’dan yani birinci kaynaktan öğrenmek yerine atadan, dededen öğrendikleri için her söylenene inanmış, hadis adı altında söylenenleri Kuran ayetleri ile doğru olup olmadığını araştırmadan inanıp, iman etmişlerdir. İşte bu durumda da ortaya Kuran’la bağdaşmayan, gerçek İslamiyettle hiç bir alakası olmayan inanışlar, biatlar ortaya çıkmıştır. İşte bunlardan bir taneside, türbe inancıdır.

Allah bizlere dua adabını en güzel şekilde öğretmiştir. Kuran’da dua ile ilgili 30’dan fazla ayet vardır. Allah dua edilirken kimseyi aracı kılmayın demesine rağmen, ”ölülerden medet ummayın, onların kendisine bile faydası yoktur” demesine rağmen insanlar, Allah ile kendi aralarına bir aracı koyma inadından maalesef vaz geçmemiştir. Zira bu durum Şirk’tir ve Şirk en büyük günahlardan biridir. Bu konuyu Kuran anlatımı ile teknik detayları ile birlikte öğrenmek için BURAYA TIKLAYINIZ… 

İBB başkanı İmamoğlu, türbenin önünde elini arkaya bağladığı için soruşturma açıldığı doğru mu derken açıklama İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sözcüsü Murat Ongun’den geldi ve Ongun bu iddiaları doğruladı.

Ongun, sosyal medyadaki açıklamasında, “Cumhuriyet Gazetesi’nde Barış Pehlivan imzalı köşe yazısında belirtilen bilgiler ne yazık ki doğrudur. Niyet okuma odaklı, izandan yoksun yeni bir soruşturma hazırlığı için Başkanımızın ifadesi istenmiştir.” ifadelerini kullandı.

Barış Pehlivan, “İmamoğlu’nun Suçlanan Elleri” başlıklı köşe yazısında geçen yıl yaşanan olaya değindi.

Pehlivan, “İmamoğlu’nun o türbenin dışında yürürken ellerini arkasından bağlaması İçişleri Bakanlığını harekete geçirdi. İnsan inanmakta zorlanıyor ama bakanlığın onayıyla Mülkiye Başmüfettişi görevlendirildi. Ve geçen hafta Ekrem İmamoğlu’nun ifadesi istendi” diye yazdı.

Habere göre gerekçede “2020 yılında gerçekleştirilen bir program kapsamında ziyaret ettiğiniz Fatih Sultan Mehmet’e ait türbede elleriniz arkanızda bağlı bir şekilde gezinmek suretiyle saygısızlık yaptığınız iddiası…” ifadeleri kullanıldı.

İçişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Çataklı doğruladı

İçişleri Bakan Sözcüsü İsmail Çataklı, İstanbul Belediyesi Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu hakkında İstanbul başsavcılığının soruşturma başlatıldığını doğruladı. Çataklı, bugünkü basın toplantısında, soruşturmayla ilgili yaptığı konuşmada: “İmamoğlu’yla ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın bir işlemi bu. İstanbul Başsavcılığı bir talepte bulunmuş, sayın İmamoğlu’nun HDP’li belediye başkanlarını ziyaret ederek suçluyu övdüğü, yine ziyaret ettiği belediye başkanlarını ve anılan partiyi destekleyerek, teröre olan yardımlarını bunların desteklediği… Üçüncü konu bir ziyareti esnasında Fatih Sultan Mehmet’e ait türbeye saygısızlık yaptığı iddiaları ilgili. Bu iddialar üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın başlattığı bir işlem var. Bize gönderildi. dolayısıyla her cumhuriyet başsavcılığından gelen işlemlere nasıl rutin olarak yapmamız gerekenler varsa bu süreçte yürüyor.” dedi.