Politika

İmamoğlu kendine destek olan sanatçılara: "Korkmayın, konuşmaya devam edin"

İmamoğlu, AKP’li Yıldırım’ın hedef aldığı sanatçılarla ilgili paylaştığı videoda, “Korkmadan konuşmaya, paylaşmaya devam edin lütfen.” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı seçilen ve daha sonra mazbatası Yüksek Seçim Kurulu (YSK) kararıyla iptal edilen Ekrem İmamoğlu, kendisine “#herşeyçokgüzelolacak” diyerek destek olan sanatçılarla ilgili açıklamalarda bulundu.

İmamoğlu, Twitter hesabından paylaştığı videoda, sanatçılar gibi toplumun önünde olan insanların fikirlerini paylaşmasının gayet doğal olduğunu belirterek, “Haddini bilmesi gereken siyasilerdir, bizleriz; sanatçılar, akademisyenler, iş insanları değil. Korkmadan konuşmaya, paylaşmaya devam edin lütfen.” dedi.

İmamoğlu’nun açıklamaları şöyle:

“Susmamak, konuşmak demokrasinin en ana ilkelerinden birisi. Fikrini özgürce söyleyebilmek, hele hele sanatçılar, akademisyenler, yazarlar çizerler… Dünya o zaman güzel. Siyasetçiler had bildiremez, böyle bir şey yok! Konuşun, şiirler yazsın şairler, türküler bestelesin şarkılar bestelesin tüm besteciler. O güzel ses sanatçıları bunları dile getirsinler. Yazarlar makale yazsınlar, bizleri eleştirsinler, topluma yön versinler, geleceği göstersinler. Bundan daha güzel ne olabilir ki? Siyasiler bundan memnun olmalı. Aksi takdirde siyasiler köşeye sıkışır. Özgürlük nefes gibidir, özgür olmaya devam edin. Bunu da paylaşın. Bence aklınıza gelen tüm güzel duyguları, kucaklaşmayı, demokrasiyi, her şey çok güzel olacak demeyi paylaşmaya devam edin. Cesurca ve Türkiye’nin geleceği için konuşun lütfen.”

Yıldırım: ‘Açık taraf tutmak sanat kariyerlerine fayda sağlamaz”

31 Mart İBB seçimlerinin kaybedeni AKP’li Binali Yıldırım, İmamoğlu’na destek olan şarkıcıları hedef almış ve “Açık taraf tutmak onların sanat kariyerine de çok büyük fayda sağlamaz.

AKP Sözcüsü Ömer Çelik de İmamoğlu’na destek olan sanatçılara ilişkin şu ifadeleri kullanmıştı:

“Bir siyasetçi hadi şunu söyleyelim diyerek çağrı yaptığında bazı sanatçıların seferberlik halinde bir siyasi partinin teşkilat mensubu gibi tutum içine girmesi onların kendi tercihidir. Sanatçılıklarıyla mı bu siyasi polemiklerle mi anılmak istiyorlar? Tercih kendilerinindir.”

Bir yanıt yazın