Gündem

İlde gece saatlerinde peş peşe 2 deprem olmuştu: Bölgeyle ilgili açıklama geldi!

Kayseri’de gece saatlerinde meydana gelen 2 deprem paniğe neden oldu. Kayseri’deki depremlerin ardından açıklama geldi. Deprem uzmanı Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Kayseri’de meydana gelen depremlerle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Kandilli Rasathanesi’nden alınan bilgilere göre, Kayseri’de ilk deprem saat 01.54’te Hacılar ilçesine bağlı Karpuzsekisi Mahallesi’nde meydana geldi. Bu depremin ardından 05.45’te de yerin 5 kilometre derinliğinde İncesu ilçesine bağlı Saraycık Mahallesi’nde 3.9 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi.

Deprem uzmanı Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan bölgedeki fay kırıklarını gösteren bir harita paylaşarak 7.9 büyüklüğündeki depremin etkisiyle küçük depremciklerin bölgede yaşandığını belirtti.

‘9.9’UN ETKİSİYLE BU KIRIKLAR DEPREMCİK ÜRETİYOR’

Kayseri’de meydana gelen depremle ilgili değerlendirmelerde bulunan Ercan yaptığı paylaşımlarda “Kayseri’de küçük DB açılma kırıkları var. Ayrıca Mersin’den gelen sol atımlı Ecemiş ile Divriği’ndan gelen Deliler kırığı Kayseri’de birleşiyor. Kayseri, Batıdaki Erkelet-İncesu ile Doğudaki Talas Kırıkları arasında kalıyor. M7,9’un etkisiyle bu kırıklar depremcik üretiyor” ifadelerini kullandı.

Ercan ayrıca Kayseri dolayında diri fay kırıklarını gösteren bir fay haritası da paylaştı: