Gündem

İlde flaş yasak kararı: 10 Haziran’dan itibaren yasak olacak!

Yasak kararı duyuruldu. Valilikten yasak kararına ilişkin açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada, 4 ay boyunca ormanlık alanlara girişler yasaklandı. Yasağın 4 ay süreceği belirtildi. Öte yandan yasağın 10 Haziran tarihinde başlayacağı bildirildi.

Kırklareli’nde yasak kararı alındı. Kırklareli Valiliği tarafından açıklama yapıldı. Valilikten yapılan açıklamada, kent genelinde ormanlık alanlara girişlerin 4 ay boyunca yasaklandığı belirtildi.

10 HAZİRAN’DAN İTİBAREN YASAK OLACAK

Ormanlık alanlara girişlerin 10 Haziran ile 30 Eylül tarihlerinde yasaklandığı ifade edilen açıklamada, orman üretiminde çalışanlar, tarım, hayvancılık ve arıcılık gibi zirai faaliyetlerde bulunanların yasaktan muaf oldukları kaydedildi.

Ormanlık alanlara yakın noktalarda düğün, havai fişek ve dilek balonu gibi yanıcı maddelerin kullanılmasına izin verilmeyeceği anlatılan açıklamada, şöyle denildi:

“Ormanlara yakın tesisler ile sanayi kuruluşları, muhtemel yangınlara karşı gerekli önlemleri alacaktır. İl sınırları içerisinde tüm ormanlık sahalara yetkililerden başkasının girmesi yasaklanmıştır. Ruhsatlı ve kontrollü girilenler hariç, orman çevresinde ve içinden geçen yollarda, orman kenarında mola vermek ve piknik yapmak yasaktır. Vatandaşlar, yalnızca kendilerine ayrılan izinli piknik alanlarından gerekli önlemleri alarak yararlanabileceklerdir.”

Açıklamada, yasağa aykırı hareket edenler hakkında Orman Kanunu, Türk Ceza Kanunu ve Kabahatler Kanunu uyarınca idari ve adli işlem uygulanacağı vurgulandı.