Gündem

İl Valiliği resmen duyurdu! Kent genelinde sarı alarm verildi

İl Valiliği tarafından çok önemli bir açıklama yapıldı. Bu açıklamada il genelinde hafta sonu beklenen kuvvetli yağış nedeni ile sarı kodu ile uyarı yapıldı.

İstanbul Valiliği tarafından yapılan açıklamada Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğünün değerlendirmelerine göre, İstanbul’da hafta sonu görülecek yağışların zaman zaman kuvvetli olmasının beklendiği belirtildi ve şöyle devam edildi:

DİKKATLİ VE TEDBİRLİ OLUNMALI

“Marmara Bölgesi’nde hafta sonu görülecek yağışların zaman zaman etkisini artırarak İstanbul, Kırklareli, Tekirdağ, Edirne, Yalova ve Kocaeli çevreleri ile Sakarya’nın kuzey ilçelerinde kuvvetli (30-60 kg/m2) olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.”

SARI UYARI YAPILDI 

Ayrıca yapılan açıklamanın devamında 9-10 Ocak için “sarı” olarak belirtilen meteouyarı koduna ilişkin ise şu ifadeler kullanıldı:

“Hava durumu potansiyel tehlikelidir. Tahmin edilen meteorolojik hadise olağan dışı olmamakla birlikte meteorolojik şartlardan etkilenebilecek faaliyetler konusunda dikkatli olunmalıdır”