Ekonomi

İkinci kez üretim duruyor: Araba fiyatları yükselecek mi?

Corona virüsü salgınının ilk ortaya çıktığı dönem araba şirketleri üretimi durdurmuştu. Bu durum sıfır araç tedarikinin zorlaşmasına neden olmuş ve araba fiyatlarında yükselişle görmüştü. Son olarak ise Ford Otosan yarı iletken tedarikinde sorunlar nedeniyle ikinci defa üretime ara verme kararı aldığını duyurdu. Bu durumu öğrenen vatandaşlar araba fiyatlarında yeni bir artışın olup olmayacağını merak ediyorlar.

Gelen son haberlere göre, Ford Otosan yarı iletken tedarikinde sorunlar nedeniyle ikinci defa üretime ara verecek. Konu hakkında yapılan açıklamada, “Yarı iletken tedarikinde yaşanan küresel sıkıntıların devam etmesinin yanında, Japonya’daki deprem ve yangının neden olduğu yarı iletken malzemelerde ilave tedarik sorunları ortaya çıkmıştır” ifadeleri kullanıldı. Araç şirketlerinin son aylarda yaşadıkları tedarik sorunları ise vatandaşların fiyatlar konusunda endişelenmesine neden oldu. Peki, önümüzdeki dönemde fiyatlarda artış bekleniyor mu?

Araba fiyatları artacak mı?

Daha önce çip tedarikinde yaşanan sıkıntılar ve döviz fiyatlarında meydana gelen yükselişler nedeniyle araç fiyatlarında yükselişler görülebileceği ifade ediliyor. Sektör yetkilileri tarafından yapılan açıklamalarda, kurun seviyesindeki artış nedeniyle önümüzdeki dönemde fiyatlarda artış meydana gelebileceği belirtiliyor.