Ekonomi

İkinci el araçta taşıt kredisi nasıl alınır? Taşıt kredisi ödemeleri nasıl yapılacak? ÖTV indirimi gelecek mi?

Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank normalleşme dönemi destekleri kapsamında vatandaşlara taşıt kredisi sağlıyorlar. Sıfır ve ikinci el için verilen krediler hakkında ödeme tabloları merak ediliyor. Peki, kamu bankaları tarafından verilen taşıt kredisi fırsatı nedir? 2020’de ÖTV indirimi gelecek mi?

Bu sene araba sahibi olmak isteyen vatandaşlar sıfır araç fiyatlarındaki yükseklik nedeniyle ikinci el araçlara yöneliyorlar. Bu kapsamda Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank tarafından ikinci el araç satın alacaklara verilen krediler merak konusu oldu. Ayrıca araba sahibi olmak isteyenler giderlerini hesaplamak için 2020 ÖTV indirimi araştırmaları da yapıyorlar.

ÖTV indirimi gelecek mi?

Otomotiv Yetkili Satıcıları Derneği Başkanı Murat Şahsuvaroğlu sene ÖTV indirimi geleceği iddiaları hakkında açıklama yaptı. Şahsuvaroğlu tarafından yapılan açıklamada, “Son dönemde birçok mecradan bize ÖTV indirimi olacak ÖTV indirimi geliyor diye bir enformasyon ulaşıyor. Bu doğru bir enformasyon değil. Özellikle şu anda satışların hareketli olduğu dönemde biz Yetkili Satıcılar zaten ÖTV indiriminin gelmeyeceğini tüketicilerimize günlerdir söylüyoruz. Bu dedikoduları çıkaranların amaçlarını bilemiyorum ama altını çizmek istiyorum ki ‘ÖTV indirimi’ beklemiyoruz.” İfadeleri kullanıldı.

Taşıt kredisi fırsatları nelerdir?

Ziraat Bankası taşıt kredisine ilişkin açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

1.El-Sıfır Yerli Üretime Özel Taşıt Kredisi

Yerli üretim yapan anlaşmalı firmalardan sıfır km binek araç (motosiklet dahil) veya ticari araç satın alacak bireysel/kurumsal müşterilerimize firmalar ile yapılan anlaşmalar bazında değişmek üzere aylık %0,49 – %0,69 faiz oranı ile taşıt kredisi imkanı sunmaktayız.
50.000 TL tutarlı, 36 ay vade, aylık %0,69 faiz oranı, %0,50 kredi tahsis ücreti ile kullandırılan taşıt kredisinin yıllık maliyet oranı % 10,7983’tür.

2.El Taşıt Destek Kredisi

İkinci el binek araç (motosiklet dahil) veya ticari araç satın alacak bireysel/kurumsal müşterilerimize %0,82 faiz oranı azami 6 ay ödemesiz toplam azami 60 ay vadeli ile 2. El Taşıt Destek Kredisi ürünü sunmaktayız.

2. El Binek Otomobil ve Ticari Taşıt Kredilerinde azami üst limit 150 Bin TL olacaktır.

Bu kapsamda, 7 yaşına kadar ikinci el otomobiller için kredi kullanılabilecektir.

50.000 TL tutarlı, 36 ay vade, aylık %0,82 faiz oranı, %0,50 kredi tahsis ücreti ile kullandırılan taşıt kredisinin yıllık maliyet oranı % 12,8768’dir.

Bankalar ile anlaşmalı firmalar hangileri?

Ziraat Bankası ile anlaşmalı otomobil markaları:

Hyundai, Ford, Toyota, Fiat, Honda

Vakıfbank ile anlaşmalı otomobil markaları:

Fiat, Honda, Toyata, Hyundai

Halkbank ile anlaşmalı otomobil markaları:

Binek otomobiller:

Fiat, Toyata, Hyundai, Ford

Ticari otomobiller

BMC, Fiat, Ford, Mercedes, Otokar, Isuzu, Gaz, Karsan, Otokar