Ekonomi

İkinci el arabalara yeni zam geliyor! 10 güne kadar fiyatlar artacak

Türkiye’de corona virüsü salgını sonrası bankaların taşıt kredi açıklamaları sıfır ve ikinci el arabalara talebi arttırmıştı. Bu nedenle fiyatlarında artış meydana gelen arabaların ne zaman indirime gireceği merak ediliyordu. Ancak galericilerden kötü haber geldi. İkinci ek arabalara yeni zam geliyor.

Bu sene içerisinde araba almak isteyen vatandaşlar araç fiyatlarını araştırıyorlar. Corona virüsü salgını sonrası fabrikalarının üretime yeniden açılması ile beraber araba fiyatlarında da düşüş meydana gelmesi bekleniyordu. Ancak konu hakkında değerlendirmede bulunan galericiler vatandaşı üzecek haberi verdi. İkinci el araç fiyatları da ÖTV düzenlemesi ile beraber 10 gün içerisinde fiyatların yükselmesinin beklendiği bildirildi.

10 güne kadar fiyatlar yükselecek

Konu hakkında açıklamada bulunan Galerici Mustafa Üzer, “Önümüzdeki günlerde 1 hafta 10 güne kadar araç fiyatlarında yükseliş bekliyoruz. Sıfırlarda bayiler 400 bin liralık araca 500 bin lira yazdılar liste fiyatına ama bu ikinci ele daha yansımadı. Şöyle bir gerçek var fiyatlar yükseldi” ifadelerini kullandı.

Arabaları galericiden almaya özen gösterelim

Türkiye’de araba satarak ek gelir elde etmeye çalışan çok fazla insan olduğunu söyleyen Üzer, bayilerde sıfır araç bulunamadığını bu nedenle de ikinci elde düşüş beklemediklerini söyledi. Arabayı galericiden almanın daha güvenilir olduğunu sözlerinde vurgulayan Üzer açıklamasında, “Dışarıdan gemilerle arabalara gelene kadar biz düşme şansı beklemiyoruz. Fiyatlar çıkıyor. Herkes galeriden almama derdinde biniciden alma derdinde. Binici dediğiniz insanların yüzde 80’i bu ticareti yapıyor. Bizler yasal yapıyoruz. Garanti kapsamındayız. Bir sorun olursa sattığınız arabada bir şey olursa biz buradayız. Dışarıdan aldığınız insanlar sizi ertesi gün tanımazlar. Arabaları galericiden almaya özen gösterelim. Herkes bu mesleği yapmanın derdinde herkes mesleğini yapsın. Sattığımız her arabaya garanti veririm” dedi.