Ekonomi

İkinci el arabalar ile ilgili flaş açıklama: Zam geliyor!

Bu sene içerisinde araba alım ve satımı yapmak isteyen vatandaşlar ikinci el araç fiyatlarının yükselip yükselmeyeceğini merak ediyorlar. Konu hakkında Garaj Avrasya Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Özkan önemli açıklamalarda bulundu. Özkan tarafından yapılan açıklamalarda, önümüzdeki ay ikinci el arabalara zam gelebileceğinin altı çizildi.

Türkiye’de hem dolar fiyatlarının yükselmesi hem de çip krizi nedeniyle ikinci el araçların fiyatlarının ne olacağı merak ediliyor. Konu hakkında açıklamalarda bulunan Özkan, önümüzdeki ay fiyatların yükselebileceğini söyledi. Özkan açıklamasında, “Şu an ikinci elde fiyatlar çok cazip. Eğer ihtiyacı görecek araba almak isteyenler varsa; ikinci elde de sıfırda da ciddi bir fırsat var. Önümüzdeki ay itibariyle ikinci el uzun süredir zam yapılmadığı için yüzde 5 ila 10 arası zam yapılır diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Şuan ikinci el araba satanların zarara uğrayabileceğini söyleyen Özkan, “Bahar da geldi. Kışı bir şekilde atlattık ama herkes şimdi tatile, memleketine gitmek isteyecek bu da araba ihtiyacını artıracak. Yüzde 30 ila 50 artar diyemiyoruz çünkü henüz onu gösterecek bir göstergemiz yok. Satmak isteyenler şu an satarsa zarar edebilirler. Nisan-Mayıs gibi fiyatlar çok daha yerine gelecektir” dedi.

Araç satışlarında taksit dönemi

Öte yandan Türkiye’de Resmi Gazete’de yer alan yönetmeliğe göre, nihai fatura değeri yüz yirmi bin Türk Lirası ve bu tutarın altında olan taşıt satışlarında altmış ay, yüz yirmi bin Türk Lirasının üzerinde olup üç yüz bin Türk Lirasının üzerinde olmayan taşıt satışlarında kırk sekiz ay, üç yüz bin Türk Lirasının üzerinde olup yedi yüz elli bin Türk Lirasının üzerinde olmayan taşıt satışlarında otuz altı ay ve yedi yüz elli bin Türk Lirasının üzerinde olan taşıt satışlarında yirmi dört ay taksit uygulanacak.