Ekonomi

İkinci el araba fiyatlarında şaşırtan düşüş!

Corona virüsü salgını nedeniyle sıfır araba üretimi durmuştu. Bu nedenle ikinci el arabalara talep artmış, bu da fiyatlara zam olarak yansımıştı. Son dönemde ise ikinci el araçlarda rekor düşüşler yaşandığı öğrenildi.

Salgın nedeniyle artan araç fiyatlarında son dönemde flaş bir düşüş görüldü. Son verilere göre, 2020 aralık ayında ikinci el otomobil satışlarında yüzde 53’ün üzerinde kayıp yaşandı. Araç piyasasında yaşanan düşüş ikinci el araba fiyatlarına da yansıdı.

Aşı çalışmalarının hızlanması ile beraber fiyatlar da toparlanacak

Yeni Şafak’ın haberine göre, üretime tekrar başlanması ve taleplerin azalması nedeniyle araç fiyatlarında yüzde 10 ile yüzde 15 arasında düşüş meydana geldi. Araç fiyatlarındaki düşüş ile ilgili konuşan İstanbul Motorlu Araç Satıcıları Derneği (İMAS) Başkanı Hayrettin Ertemel, ikinci el araç piyasasındaki durağanlığı faizlerdeki artışa ve sıfır araç tarafında çözülen stok problemine bağlarken fiyatların ise geçtiğimiz yıl kasım ayından düşmeye başladığını bunun da yüzde 15 seviyelerine kadar ulaştığını bildirdi.

Ertemel tarafından yapılan açıklamalarda, aşı çalışmaların hızlanması ile beraber fiyatların da yeniden toparlanacağı bildirildi.