Ekonomi

İkinci el araba almak isteyenler dikkat! Fiyatlar düşüyor

Bu sene içinde araba almak isteyen vatandaşlar için güzel haber geldi. Yapılan açıklamalara göre, ikinci el araçlarda fiyatlar düşüyor. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Galerici Harun Camcıoğlu, ”Fiyatlarda ufaktan bir düşüş var. Yıl sonunda bayiler sıfır araçlar için kampanyalar yapıyor. Kampanyalarda fiyatlar geriliyor.” İfadelerini kullandı.

Corona virüsü salgını nedeniyle sıfır araç üretimi durmuş, bu durum ikinci el araçlarda fiyat yükselişlerine neden olmuştu. Bu nedenle özellikle araba almak isteyen vatandaşlar fiyatların ne zaman düşeceğini merak ediyordu. Sektör yetkilililer tarafından yapılan açıklamalara göre, sıfır araçlarda yıl sonu kampanyaları nedeniyle fiyat düşüşü yaşandı. Bu durum ikinci el araç fiyatlarının da düşmesine neden oldu.

İkinci el araç fiyatlarını döviz kurları etkiliyor

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Galerici Harun Camcıoğlu, ‘Fiyatlarda ufaktan bir düşüş var. Yıl sonunda bayiler sıfır araçlar için kampanyalar yapıyor. Kampanyalarda fiyatlar geriliyor. Fiyat gerilediği zamanda ister istemez, sıfıra yakın araçların fiyatları aşağı iniyor. Pandemi başlarında ikinci el araçlara talep çok fazla artmıştı. İkinci el araçların fiyatlarını döviz kurları da etkileyebiliyor.

Sıfır araçlar ucuzlarsa, ikinci el piyasasında bir fiyat düşüşü olur. İkinci el araç fiyatlarını biniciler yükseltiyor. Eskiden sıfır aracı aldığın anda değeri 10-15 bin lira düşerdi. Şuanda sıfır araç alan birisi aracını kullandığı zaman bile fiyatı düşürmüyor. Satmak istediği zaman da internet üzerinden satarak üstüne fiyat ekleyip satabiliyor” ifadelerini kullandı.

Ocak ayında ikinci el fiyatları düşebilir

Galerici Uğur Potuk ise, ”Ocak ayında ikinci el araç piyasasından umutluyuz. Sıfır araçlar zamlı fiyat ile geleceğinden dolayı ikinci el piyasası rağbet görmeye devam edecektir. Bayilerin sıfır araçlarda kampanya yapması ikinci el araçlarda biraz da olsa etki yapıyor.” Açıklamasında bulundu.