GündemSağlık

İki sağlıkçımızı daha koronavirüsten yaşamını yitirdi!

Koronavirüs (Covid-19) ile mücadelede en ön safhada savaş veren sağlık çalışanlarımızdan Şehri Kayhan ve Esra Alakuş, koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti.

Sağlık çalışanlarına şiddet olaylarının arttığı son günlerde sağlıkçılarımızı koronavirüse (Covid-19) kurban vermeye devam ediyoruz. Türk Tabipleri Birliği (TTB) iki sağlık çalışanının daha hayatını kaybettiğini duyurdu. Twitter’dan bir açıklama yapan TTB, Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Eğitim Araştırma Hastanesi çalışanı Şehri Kayhan’ın ve Diyarbakır Selahaddin Eyyubi Devlet Hastanesi çalışanı Esra Alakuş’un Covid-19 nedeniyle hayatını kaybettiklerini bildirdi.

“SAĞLIK ÇALIŞANLARINI COVİD’DEN VE ŞİDDETTEN KORUYUN”

TTB Türkiye’nin kara COVID tablosu başlıklıyla da koronavirüs nedeniyle yaşamını yitiren sağlık çalışanlarının tablosunu yayımladı. TTB’nin açıklamada; “Salgında altıncı ayı geride bırakırken COVID nedeniyle hayatını kaybeden hekim sayısı 43 toplam sağlık çalışanı sayısı 100 oldu. Yılmadan, bıkmadan çalışan ve tükenen sağlık çalışanlarını COVID’den ve şiddetten koruyun!” ifadelerini kullandı.

TBB’NİN PAYLAŞTIĞI TABLO: