Gündem

İki doz aşı olanlar dikkat: Bu 4 belirti varsa corona virüsü geçiriyorsunuz demektir!

Corona virüsüne karşı Türkiye’de milyonlarca iki ikinci doz aşısını vuruldu. Ancak aşı hakkında ve corona virüsü hakkında yeni bilgiler ortaya çıkmaya devam ediyor. Son olarak İngiltere’de uzmanlar iki doz aşı vurulmuş kişileri uyardı. Yapılan açıklamalara göre, iki doz aşı sonrası 4 belirtiyi gösterenler hastalığı geçiriyor olabilir.

Dünya genelinde aşılama devam ediyor. Ancak uzmanlar aşı olunsa bile virüs kapılabileceğini ifade ediyorlar. Son olarak 33 milyondan fazla kişinin 2 doz aşısını olduğu İngiltere’de uzmanlardan flaş bir uyarı geldi. ZOE Covid Semptom çalışması kapsamında virüse yakalananların ana belirtilerden farklı semptomlar bildirdiği belirtildi. Buna iki doz aşı olmasına rağmen 4 belirtiyi gösterenler corona virüsünü geçiriyor olabilir.

Aşı sonrası belirtiler

Araştırmaya katılan uzmanlar, aşı olan kişiler olmayanlara göre daha çok hapşırma belirtisi gösterttiğini bildirildi. Tam aşı olanlar çoğunlukla baş ağrısı, burun akıntısı, hapşırma ve boğaz ağrısı belirtileri gösteriyor. Ancak tamamen virüs tanısı koyabilmek için test yaptırmak şart