Gündem

İhtiyaç Sahiplerine 1100 TL Ödeme Gerçekleştirilecek Dikkat! Başvurular E-Devlet Üzerinden Yapılacak

Vatandaşlar merak ediyor pandemi dönemi başında başlayan ödemeler devam ediyor mu? Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını sonrası gelen yasaklarla pek çok iş yeri kepenk kapatmıştı. Yeni alınan karara göre, pandemi dönemi kapsamında tüm ihtiyaç sahiplerine sosyal yardım yapılacağı duyuruldu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, açıkladı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, yaptığı açıklamada, “Bir önceki Sosyal Destek Programımızın başvurularını e-Devlet üzerinden almıştık. Daha önce e-devlet üzerinden başvurmuş ve ihtiyaç sahibi olduğu SYDV’lerimiz tarafından tespit edilmiş 2 milyonu aşkın haneye, hane başı 1.100 TL tutarında ‘Tam Kapanma Sosyal Yardım Programı’ ödemesi gerçekleştireceğiz.” ifadelerini kullanmıştı. Bu kapsamda tam kapanma olmaksızın ihtiyaç sahiplerine 1100 TL yardım yapılacak.

Pandemi Destek Ödemesine Nasıl Başvurulur?

Birçok vatandaşın yararlandığı pandemi destek ödemelerine nasıl başvurulur? Vatandaşlar merakta destek ödemeleri nasıl alınıyor. Daha önce pandemi destek ücreti almayan vatandaşlar için e devletüzerinden başvuru yapılıyor. Pandemi destek ücretleri daha önce e-devlet başvurularında banka hesap bilgisi bulunan kişilerin banka hesaplarına, yatırılıyor.

E devlet başvurusunda banak hesap bilgileri bulunmayan vatandaşların ödemelerinin PTT kartına yatırılacağı duyuruldu. PTT kart bilgisi bulunmayan hesaplara hem de hesap bilgileri bulunmayan vatandaşlara ödemeler Ramazan Bayramına kadar adreslerine teslim edilecek.

Başvuru için E devlet hesabınızla giriş yapıp ardından Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sayfasından Sosyal Yardım Bilgileri Sorgulama bölümünden sorgulama butonuna tıklayın. Sosyal yardım başvuru sorgulama ekranı da başvuru ekranı ile aynı sayfada yer almaktadır. Dolayısıyla başvurunuzu tamamladıktan sonra detayları başvuru sayfasından görebilirsiniz.