Ekonomi

İhtiyaç sahipleri hem devlet hastanelerinden hem de özel hastanelerden ücretsiz bir şekilde hizmet alabilecekler! Tek şart…

Türkiye Cumhuriyeti sağlık hizmetleri ve diğer ödeme destekleri sayesinde diğer ülkelerin arasından sıyrılmayı başarmaktadır. Bu kapsamda hem emeklilere hem çalışanlara hem çalışmayan ve sosyal güvencesi olmayanlara avantajlı yardım hizmetleri sunan Türkiye Cumhuriyeti, bu kapsamda Genel Sağlık Sigortası sistemini geliştirmiştir.

Devlet tarafından geliştirilen hizmetlerden birisi olan Genel Sağlık Sigortası sistemi devletten maaş alan almayan herkesi kapsamaktadır. Çocuklar için de geçerli bir sistem olarak hizmete sunulan GSS hem sağlık hizmetinin hem de ilaç hizmetinin alınmasını sağlamaktadır. Bu kapsamda prim ödemesi yapamayan kişiler için de kolaylıklar sağlayan devlet, sağlık hizmetinin herkesin hakkı olduğunu savunarak, ilgili ayrıcalıklara ilişkin ayrıntıları paylaştı.

Genel Sağlık Sigortası Sistemi Nedir?

Genel Sağlık Sigortası sistemi, 2021 yılında hayatımıza dahil olmuş olan bir hizmet olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu sistem kapsamında sigortası olan olmayan her vatandaş, sağlık hizmetlerinden ücretsiz olarak faydalanabilmektedir. Ancak bu faydanın ortaya çıkabilmesi için aylık olarak prim ödemesinin yapılması gerekmektedir.

Yeni döneme girilmesi ile birlikte açıklanan yeni asgari ücret kapsamında yeniden hesaplanan GSS primi, 150,12 TL olarak açıklanmıştır.

Tüm Sağlık Kurumlarında Geçerli!

2021 yılında aktif olmuş olan Genel Sağlık Sigortası sistemi hem özel hastanelerde hem kamu hastanelerinde geçerlidir. Ayrıca T.C. kimlik no aracılığı ile eczaneden alınacak olan ilaçlar da GSS kapsamında değerlendirilmektedir.

GSS Primleri Devlet Tarafından Ödenecek!

Sosyal bir devlet olmanın sorumluluklarını yerine getiren Türkiye Cumhuriyeti, birçok farklı başlık altında sunmuş olduğu destek hizmetlerinde olduğu gibi GSS başlığı altında da ihtiyaç sahiplerine destek olmaktadır. Bu kapsamda sigortası olmayan, emekli maaşı almayan ve bakmak ile yükümlü olduğu birisi bulunmayan ihtiyaç sahipleri, kaymakamlıklara başvuruda bulunup gelir testi yaptırarak, GSS primlerinin devlet tarafından ödenmesini sağlayabilmektelerdir.