Denizli HaberleriEge HaberleriEkonomiMuğla Haberleri

İhale başvuruları başladı! 7 İlde Belediye Dükkanları Kiralanacak

Büyükşehirler başta olmak üzere tüm kentlerde belediyeler ve kamuya ait dükkanların kiralanması büyük ilgi haline geldi. Ucuz kira imkanının yanında dükkanların konumları da oldukça iyi yerlerde olduklarından dolayı tercih edilen belediye dükkanlarında ayrıca kira zam bedeli, uzun süreli kiralama süreci gibi imkanlarda işverenleri memnun ediyor.

Büyükşehirin sağlık merkezi tamamlandı - Antalya Haberleri

 7 farklı şehirde  belediye dükkanları kiralayacak

2021 yılının son döneminde 7 farklı şehirde yer alan belediye başkanlıkları, il milli emlak müdürlükleri ve diğer kurumlar kendilerine ait olan belediye işyerlerini kiralayacaklarını duyurdular. Aralık ayının başından itibaren duyuru yayımlayan belediye başkanlıkları fraklı özelliklerde ve çeşitli kullanım amaçlarına yönelik işyeri ihalesi düzenleyecekler.  İhale düzenleneceği açıklanan 7 şehir arasında Antalya, Samsun, Konya, Muğla, Manisa, Sakarya ve Tokat illeri bulunuyor.

 

Vatandaşlar listede yer alan işyerleri için ihale başvurusunda bulunmak isterlerse basın ilan kurumu web sitesi üzerinden tüm detaylara ulaşabilirler. Bu ihale ilanlarının yanında ayrıca farklı illerde belediyeden, devletten kiralık işyeri arayan varsa tüm iller için listeye ulaşabilirler. Halen başvuru süreci devam eden çok sayıda işyeri ihale ilanı bulunuyor. Bu illerde bulunan vatandaşlar için yayımlanan ihale ilanlarına başvuru yapacak olan vatandaşlar için gayrimenkullere dair bilgi içeren listeyi aşağıdaki listede bulunuyor. Söz konusu listede hangi kamu kurumunun işyeri kiralayacağı yazıyor. Bunun yanında tabloda kiralanacak olan işyeri sayısı yada işyerlerinin temel özelliklerine dair kısa bilgiler bulunuyor. Son olarak ise tabloda ihale tarih bilgileri de bulunuyor.

işyeri kiralama 7 aralık 2021

Başvuruları ihale ilanı yayımlayan kurumlara yapılacak

Belediye yada diğer kurumlardan ihale başvurusunda bulunacak olan tüm vatandaşlar başvurularını ihale ilanı yayımlayan kurumlara yapacaklar. İhale başvuru işlemleri kurumların ilan ettikleri başvuru evraklarının tamamlanması ve kuruma iletilmesi ile yapılacak. Kurumlar ayrıca başvuru sahiplerinden ihale geçici teminat bedeli ödemelerini istiyor. Her işyeri için ayrı ayrı belirlenen ve cuzi bir tutar olan bu ödemeyi yapanlar başvuru evrakları ile birlikte kuruma teslim edecekler.  İhale başvuru işlemlerini tamamlayan istekliler daha sonra ihale tarihinde açık artırmaya katılacaklar. Açık artırmada en yüksek teklifi sunanlar ise işyerini kiralama hakkı elde edecekler.