Gündem

İETT Otobüs, Metrobüs, Nostaljik Tramvay kullanan vatandaşlar dikkat: Bunu yapmanız gerekiyor!

İstanbul’da birçok vatandaş toplu taşıma hizmetlerinden faydalanıyor.  Geçtiğimiz günlerde toplu taşıma araçları kullanan vatandaşları ilgilendiren duyuru yapıldı. Yapılan duyuruda, toplu taşıma araçlarında unutulan eşyaların ne yapıldığı açıklandı. Otobüs, Metrobüs, Nostaljik Tramvay’da eşyasını unutan vatandaşları geri almak için ise bu işlemleri yapması gerekiyor.

İstanbul’da her gün binlerce insan toplu taşıma araçlarını kullanıyor. Ancak toplu taşımada kimi zaman laptop, saat, cep telefonu, çanta vb. eşyalar unutulabiliyor. Toplu taşımada eşyasını unutan vatandaşlar, eşyalarının ne olduğunu merak ediyorlar.

31 Mayıs tarihinde İETT tarafından yapılan açıklamada konu ile ilgili şu açıklamalar yapıldı:

“İETT işletmelerine ait otobüs, Metrobüs, Nostaljik Tramvay, Tünel, durak ve istasyonlarda unutulan 3 bin 979 eşyanın açık arttırma ihale usulü ile satışı Karaköy Gar Binası’nda yapıldı.

İETT otobüsleri, duraklar, metro, tramvay, metrobüs araçları ve istasyonlarında unutulan ve yetkililere teslim edilen tüm bulunmuş eşyalar kayıt altına alıniyor. İETT İşletmeleri Genel Müdürlüğü Bulunmuş Eşya Yönergesi doğrultusunda İETT Kayıp Eşya Birimi tarafından sahipleri bulunamayan Elektronik ve elektrikli eşyalar bekleme süreleri dolduktan ve ihale komisyonu nezaretinde tüm teknik değerlendirmeleri yapıldıktan sonra açık arttırma ihale usulü ile satışa sunuldu.

430 Bin TL gelir elde edildi

Elektronik eşyadan, laptoplara, cep telefonlarından valiz ve sırt çantasına kadar yaklaşık 3 bin 979 parçalık buluntu eşyanın satıldığı açık ihaleye vatandaşların ilgisi oldukça yüksek oldu. İhaleye sunulan eşyaların satışından 430 bin lira gelir elde edildi.

Eşyasını kaybedenler ne yapmalı?

Toplu taşıma araçlarında eşyasını kaybeden vatandaşlar, İETT İşletmeleri http://crm.iett.gov.tr üzerinde yer alan kayıp eşya formunu doldurabilirler. Kayıp İstabulkart’lar için ise ALO 153 Çağrı Merkezini aramak gerekiyor.