Gündem

İçişleri Bakanlığından Yeni Genelge: O Kısıtlamalar Kaldırıldı

İçişleri Bakanlığı tarafından Lokanta, restoran, kafe, kıraathane gibi işyerlerinin çalışma saatleri hakkında yeni bir genelge yayımladı. Bu genelge ile bu işletmelerin faaliyet süresi kısıtlamalarının kaldırıldığı belirtildi.

İçişleri Bakanlığı tarafından 81 il Valiliğine yeni bir genelge gönderildi. Söz konusu genelgede alınan tedbir kararları hatırlatıldı. Bu genelgede içerisinde bulunulan kontrollü sosyal hayat döneminde, salgınla mücadelenin genel prensipleri olan temizlik, maske ve fiziki mesafe kurallarının yanı sıra her bir faaliyet alanı/iş kolu için alınması gereken önlemler ayrı ayrı belirlenerek bu kural ve tedbirler çerçevesinde faaliyetlerin sürdürüldüğü vurgulandı.

KISITLAMA KALDIRILDI

Lokanta/restoran/kafe/kıraathane gibi işyerlerinin kapanış saati 22:00 olarak açıklanmıştı. Daha sona bu süre 24:00 olarak düzenlenmişti. Bu genelge kapsamında marketler, pazar/satış yerleri, berber, güzellik salonu/merkezi, kuaför vb. iş yerleri ile alışveriş merkezlerinin çalışma saatlerine yönelik kısıtlamalar kaldırıldığı vurgulandı.

Genelgede, gelinen aşamada; Koronavirüs Bilim Kurulu tarafından sektörel bazda yayımlanan rehberlerde belirtilen tedbirlere riayet edilmesi kaydıyla 21 Temmuz’dan itibaren lokanta, restoran, kafe, kafeterya, çorbacı, kokoreççi, çiğ köfteci, kıraathane, kahvehane, çay bahçesi, dernek lokali gibi işletmelerin çalışma saatlerine yönelik kısıtlamaların kaldırıldığı, belirtilen işletmelerin genel mevzuatları ve ruhsatlarında belirtilen saat aralıklarında faaliyette bulunabilmelerine karar verildiği ifade edildi.

Bunun yanı sıra Valilikler ve kaymakamlıklar tarafından konuyla ilgili olarak gerekli İl/İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulu kararlarının alınacağı paylaşıldı.