Gündem

İçişleri Bakanlığı yılbaşı genelgesini yayınladı: 2022 yılbaşı gecesi sokağa çıkma yasağı kararı…

Geçtiğimiz yıl Covid-19 salgını kısıtlama kararları kapsamında kutlanan yılbaşı gecesinin ardından vatandaşlar, 2022 yılbaşı kutlamaları hakkında araştırmalar yapmaya başladı. Yılbaşı gecesi ile ilgili olarak, salgın kapsamında yeni kısıtlama kararlarının alınıp alınmadığını merak eden vatandaşlara İçişleri Bakanlığı yanıt verdi. Bakanlık bu gece için geçerli olacak olan yılbaşı genelgesini yayınladı. İşte yılbaşı kutlamaları ile ilgili ayrıntılar…

81 İlde Yılbaşı Tedbirleri

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun imzası ile 81 ile dağıtılan yılbaşı tedbirleri genelgesi, 30 Aralık sabah 08:00 itibari ile yılbaşı önlemlerinin alınmaya başlanacağını duyurdu. 1 Ocak sabahına kadar sürdürülecek olan önlemler kapsamında, birçok güvenlik noktası kuruldu. Herhangi bir problemin yaşanmaması adına vatandaşlar hem havada hem de karada oluşturulmuş olan bu güvenlik noktaları aracılığı korunmuş olacak.

Sokağa Çıkma Yasağı İddiası!

2021 yılı yılbaşı gecesi ile ilgili alınan kararlar kapsamında 4 gün boyunca sokağa çıkma yasağı ilan edilmişti. Artış gösteren vaka sayılarından sonra, vatandaşın salgından etkilenmemesi amacı ile alının bu kararın, bu yıl da yürürlüğe gireceği iddiaları kulislerde konuşulmaya başlandı.

Omicron varyantının artması ile birlikte bu iddiaların kuvvetlenmesi, vatandaşların yılbaşı gecesi kutlama planları ile ilgili olarak endişelenmesine sebep oldu. İddiaların doğru olup olmadığını kanıtlayan açıklama ise İçişleri bakanlığından geldi. Bakanlık 2022 yılbaşı için sokağa çıkma yasağı uygulanmayacağını bildirdi.

Maske ve Mesafe Denetimleri Devam Edecek!

Yaklaşık olarak 2 yıldır tüm dünyayı etkisi altına almayı başarmış olan koronavirüs, ülkemiz sınırları içerisinde de birçok kişinin hastalanmasına hatta hayatını kaybetmesine sebep oldu. Yeni varyantı ile hala ülke gündemlerinde yer alan bu virüs ile ilgili hem ülkemiz hem de diğer dünya ülkeleri çeşitli kısıtlama kararları aldı. Bu kararların başında gelen maske ve mesafe kararı, yılbaşı gecesi de denetim altında tutulacak.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında alınan maske ve mesafe kuralları, yılbaşı gecesinde geçerliliğini koruyacak. Binlerce emniyet biriminin görevlendirilmiş olduğu bu gecede, tüm mekanlar sıkı bir denetim altına girecek. Ekipler toplu alanların hepsinde maske ve mesafe denetimi yaparak, mevcut salgının genişlemesini engellemeye çalışacak.