Gündem

İçişleri Bakanlığı açıkladı: Saatlerce süren sabırlı takip sonucu…

İçişleri Bakanlığı yaptığı yazılı açıklama ile Mardin’in Nusaybin ilçesinde 3 PKK/KCK’lı teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu. Konuyla ilgili açıklamada, “Saatlerce süren sabırlı takip sonucu Hava Kuvvetleri Komutanlığı ile koordine kuruldu ve anında imha göreviyle havalanan F-16 ve SİHA atışlarıyla 3 örgüt mensubu etkisiz hale getirildi.” İfadeleri kullanıldı.

Bugün İçişleri Bakanlığı Mardin’de 3 PKK/KCK’lı teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu.

Yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

Bakanlığımız tarafından yapılan açıklamada, Mardin’in Nusaybin ilçesinde 3 PKK/KCK’lı teröristin etkisiz hale getirildiğini bildirdi.

Bakanlığımız tarafından yapılan açıklamada, PKK/KCK terör örgütü faaliyetlerinin deşifre edilmesi ve engellenmesine yönelik Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) İstihbarat Başkanlığı koordinesinde, Mardin Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şubesince sürdürülen çalışmalar kapsamında dün Nusaybin ilçesi Günyurdu köyü bölgesinde insansız hava aracı (İHA) vasıtasıyla 3 örgüt mensubunun görüntüsünün alındığı belirtildi.

Terör örgütü mensuplarının İHA’lar aracılığıyla işaretlendiği belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Saatlerce süren sabırlı takip sonucu Hava Kuvvetleri Komutanlığı ile koordine kuruldu ve anında imha göreviyle havalanan F-16 ve SİHA atışlarıyla 3 örgüt mensubu etkisiz hale getirildi. Ayrıca atış gerçekleştirilen noktalar ve çevresini taramak, bahse konu bölgede olabilecek diğer örgüt mensuplarının da etkisiz hale getirilebilmesi amacıyla PÖH ve JÖH ortaklığında başlatılan geniş çaplı operasyonlar devam ediyor.”

Mardin’de sokağa çıkma yasağı

Öte yandan Mardin Valiliği sokağa çıkma yasağı duyurusunda bulundu. Yapılan duyuruda, “Operasyon icra edilen bölgede yaşayan vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini sağlamak amacıyla, 5442 Sayılı İl İdaresi Kanunun ilgili maddeleri gereğince; 28 Temmuz 2022 Perşembe günü saat: 05:00 ten itibaren bölgedeki operasyonların sona ermesine kadar Nusaybin İlçesi; Günyurdu Mahalleleri ve Mezraları ile sınırlı olmak üzere ikinci bir duyuruya kadar sokağa çıkma yasağı ilan edilmiştir.” Denildi.