Gündem

Huzurevlerinde koronavirüs önlemi! Ziyaretçi kabul edilmeyecek

Koronavirüs nedeniyle önlemler kapsamında Babalar Günü'nde huzurevlerine ziyaretçi kabul edilmeyecek. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Ramazan Bayramı'nda olduğu gibi Babalar Günü'nde de huzurevlerine ziyaretçi kabul edilmeyeceğini duyurdu. 

Koronavirüs nedeniyle önlemler kapsamında Babalar Günü’nde huzurevlerine ziyaretçi kabul edilmeyecek. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Anneler Günü ve Ramazan Bayramı’nda olduğu gibi Babalar Günü’nde de huzurevlerine ziyaretçi kabul edilmeyeceğini duyurdu. Bakaç Selçuk, ”Huzurevlerimiz, Babalar Günü’nde de dijital ziyarete açık olacak.” ifadesini kullandı. Öte yandan kuruluşlara hediye ve çiçek kabul edilmeyecek.

Bakan Selçuk, yaptığı yazılı açıklamada, engelli ve yaşlı bakım kuruluşlarında normalleşme adımları kapsamında geçen hafta yeni tedbirlerin açıklandığını anımsattı.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk: “Covid-19 salgını nedeniyle Anneler Günü ve Ramazan Bayramı’nda olduğu gibi Babalar Günü’nde de huzurevlerine ziyaretçi kabul edilmeyecek.” dedi.

 

Huzurevleri, yaşlı bakım ve rehabilitasyon merkezlerinde 85 yaş üstü ve kronik hastalığı bulunan sakinlerin hizmet aldığına işaret eden Selçuk, “Bakanlığımıza bağlı kuruluşlarda kalan büyüklerimizin hepsi bizlere emanet. Onları korumak için tedbirli olmaya devam ediyoruz. Huzurevlerimiz, Babalar Günü’nde de dijital ziyarete açık olacak.” ifadesini kullandı.

‘HEDİYE VE ÇİÇEK KABUL EDİLMEYECEK’

Selçuk, huzurevlerinde ziyaret yasağının devam ettiğini, personelin de gerekli sağlık taramaları yapıldıktan sonra kuruluşa giriş çıkış yapabildiğini belirterek virüs taşıma ihtimali nedeniyle kuruluşlara hediye ve çiçek kabul edilmeyeceğini de bildirdi.

“Büyüklerimizin yakınlarının ve ailelerinin, kuruluşlarımızda kalan yaşlılarımızı dijital ortamda görüntülü aramaları, onları yalnız bırakmamaları son derece önemli.” mesajı veren Bakan Selçuk, huzurevlerinin ziyarete açılmasına ilişkin tarihin, süreç dikkate alınarak daha sonra belirleneceğini kaydetti.

’81 İLDE ŞEHİT BABALARINI ZİYARET EDECEK’

Öte yandan, Babalar Günü’nde şehit babalarını yalnız bırakmayacak Bakanlık il müdürlüğü ekipleri 81 ilde şehit babalarını ziyaret edecek.

Ramazan Bayramı’nda Bakanlık çalışanları tarafından 81 ilde, 35 bin 332 şehit ailesi ve gazi ziyaret edilmiş, Anneler Günü’nde de Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı adına 8 bin 396 şehit annesinin tamamına telefonla ulaşılmıştı.