Gündem

Hindistan’da yeni salgın ortaya çıktı: Hastalar gözlerini kaybediyor!

Dünya koronavirüsle mücadelesine devam ederken Hindistan’dan kötü haber geldi. Koronavirüs vaka sayısı ve ölümlerinin alarm verdiği Hindistan’da şimdi de ‘siyah mantar’ paniği başladı. Söz konusu yeni salgında hastalar gözlerini kaybediyor.

Siyah mantar olarak bilinen göz hastalığı “mukormikoz” vakalarının artması endişeye yol açıyor. Gelen ilk bilgilere göre, siyah mantar salgını çoğunlukla koronavirüs hastalarını etkiledi.

İngiliz Mirror gazetesinin yerel kaynaklara dayandırdığı haberine göre, söz konusu salgın, bazı hastaneleri alt etti ve paniğe neden oldu, hastaların yaklaşık yüzde 60’ı gözlerinden biri veya her ikisi kaybetti.

Zira bu göz hastalığı ile mücadele kapsamında doktorlar hastaların gözlerini ameliyat ile çıkarmaya başladı. Uzmanlar ölümcül olabilen mantar hastalığının yayılmasını önleyebilmek için yayılmanın olduğu tek gözünü ameliyatla alınması gerektiğinin altını çiziyor.

‘SALGIN İLAN EDİN’ ÇAĞRISI

Gelen ilk bilgilere göre, binlerce kişi bu operasyonu geçirmek zorunda kaldı. Vaka sayısının 10 bine yaklaşması sonrası hastalığın ‘salgın ilan edilmesi’ çağrısı yapılıyor. Uzmanlar, 20’li yaşların başındaki bazı hastaların her iki gözünü de kaybettiğini açıkladı.

RİSK GRUPLARI AÇIKLANDI

Doktorlar, Covid tedavisinde kullanılan stereoidlerle bağlantısı olduğunu söylüyor. Özellikle diyabet hastaları risk grubunda görülüyor.

Doktorlar, kara mantar enfeksiyonunun, Covid-19 hastalarında iyileştikten 12-18 gün sonra ortaya çıktığını ifade etti.