Ekonomi

Hiç birikimi olmayana ev alma fırsatı! Konut Hesabı ile ev almak daha kolay!

Günümüzde konut sahibi olmak giderek zorlaşırken, vatandaşlar bir yandan artan konut fiyatlarına bir yandan da banka hesaplarına bakıyor. Hiç birikimi olmayan vatandaşlar hayallerindeki eve sahip olabilmek için alternatif yöntemleri araştırıyor. Türkiye bankacılık sektöründe faaliyet gösteren pek çok banka, hiç birikimi olmayan vatandaşlara çok özel kredi seçenekleri sunarak onları ev sahibi olma hayallerine kavuşturuyor. Peşinatsız konut kredileri sayesinde hiç birikim olmadan ev satın almak isteyenler bu kampanyaları yakından takip ediyor.

Yeni Ev Yapana Devlet Destekli Kredi

Banka hesabında hiç birikimi olmayan vatandaşların ev sahibi olabilmeleri için devletten tadilat desteği veriliyor. Yeni ev yapacak veya evini yeniletecek kişiler için verilen kredi kampanyalarına büyük ilgi gösteriliyor. Bu kapsamda ihtiyaç  sahipleri arasında ev yapana 40 bin TL ve evini onarmak isteyene 30 bin TL gibi nakit destekleri sunuluyor. Devlet tarafından verilen bu finansman desteğinde hane içinde kişi başına düşen gelirin 3’te 1’i kadar olmasına dikkat ediliyor. Asgari geçim indirim düşülerek hesaplandığında 852 TL oluyor. Bu koşulları sağlayan vatandaşlar devlet destekli kredilerden yararlanmak için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na şahsen müracaat edebiliyor.

Konut Hesabı Açana Devlet Desteği

Evi olmayanlara konut hesabı ile yepyeni bir ev sahibi olma imkanı veriliyor. Kamu bankalarında en az 3 yıl ödeme yapan ve tasarruflarla ev sahibi olmak isteyenlere 15 bin TL’ye kadar devlet desteği veriliyor. Bu destekten yararlanabilmek için vatandaşların ilk kez konut almaları gerekiyor. Son olarak devlet konut hesabı olan vatandaşlara yaş şartı olmadan daha önce hiç ev sahibi olmama şartıyla konut desteği veriyor. Devlet katkısı ödemesi konut birikim hesabında bulunan toplam tutarın yüzde 20’sini ve azami 15 bin TL’yi geçmeyecektir.