EkonomiGündem

Hesaplarınızı Kontrol Edin Başvuruda Bulunanlara 1798 TL Yatacak

Milyonlarca vatandaşın merakla beklediği ödemelerin son günü bugün. Paralar hesaplara aktarılmaya başladı. Evde bakıma muhtaç hasta, yaşlı, ve engelli yakınının bakımını üstlenen aile bireylerine devlet maddi destekte bulunuyor. Her ayın 15’i ve 31’i arası paralar hesaplara aktarılıyor. Evde bakıma muhtaç hasta, yaşlı ve engeli bulunan vatandaşların bakımını üstlenen yakınlarına yatan evde bakım ödemelerinin son günü bugün. Peki evde bakım maaşına nasıl başvurulur? Evde bakım maaşı almak için koşullar nelerdir? Evde bakım maaşı sorgulaması nereden yapılıyor?

Bakıma ihtiyaç duyan engelli ve hasta vatandaşların bakımını üstlenen yakınlarına devlet her ay destek vermeye devam ediyor. Evde Bakım Aralık ayı ödemeleri hesaplara yatmaya başladı. Evde Bakım aylığı alan vatandaşların hesabına 1798 TL yattı.

Evde Bakım Hizmetleri | Özel Ortadoğu Hastaneleri

Evde Bakım Aylığı Nasıl Alınır?

Evde bakım aylığı almak isteyen engelli vatandaşların en az yüzde 50 engelinin bulunması ve ağır engelli ibareli raporunun bulunması gerekiyor. Hasta vatandaşlar için ise hasta ya da muhtaç olan kişinin yeme, içme, tuvalet ve banyo gibi zorunlu ihtiyaçlarının tek başına yerine getirilip getirilemediğine bakılıyor.

Evde Bakım Aylığına Nasıl Başvurulur?

Evde bakım aylığı almak için hanedeki diğer gelirlere de bakılıyor. Hanede kişi başı gelirin 1.704 lirayı aşmaması gerekiyor. Evde bakım maaşı almak isteyen vatandaşların kamet edilen yerdeki Aile ve Sosyal Politikalar il müdürlüğüne veya varsa ilçe müdürlüklerine başvuru yapması gerekiyor. Başvurular en geç 30 gün içinde sonuçlandırılıyor.

Evde Bakım Ücretleri Nereden Sorgulanıyor?

2021 yılı için 1798 TL olarak belirlenen evde bakım aylığı e-Devlet aracılığı ile sorgulanabiliyor. Evde bakım aylığı ödemelerini sorgulamak için E-Devlet arama motoruna ‘Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama’ yazılarak sorgulama yapılabiliyor.