EkonomiGündem

Hesaplara paralar yatırıldı: Duyuruldu! ATM’ye gidip paranızı çekebileceksiniz

Ağustos ayı ödemeleri yapıldı. Yüz binlerce vatandaşın beklediği ödemeler hesaplara geçti. Devlet, evinde engelli, yaşlı ve bakıma muhtaç kişilere bakanlara her ayın belirli tarihlerinde ödeme yapıyor. Destek ödemeleriyle ilgili detaylar araştırılıyor. Evde bakım maaşı kapsamında hak sahiplerinin hesabına 3340 TL yatıyor.

EVDE BAKIM MAAŞLARI YATTI MI?

Evde bakım maaşları hesaplara geçti. Ödemeler il il vatandaşların hesabına yatırıldı. Buna göre, ödemeler her ayın 15 ile 31 arasında gerçekleşiyor.

EVDE BAKIM MAAŞI NE KADAR?

Asgari ücrete gelen zamla birlikte diğer maaşlar da zamlandı. Yaşlılık, evde bakım ve engelli maaşlarına yapılacak zam oranı, asgari ücret ara zammıyla birlikte netleşti. Buna göre, Temmuz ayı itibarıyla evde bakım maaşı 2706 TL’den 3340 TL’ye yükseldi.

EVDE BAKIM MAAŞI SORGULAMA DETAYLARI;

Evde Bakım aylığı ödemelerini E Devlet ekranı üzerinden sorgulayabilirsiniz. TC kimlik numaranız ile E Devlet şifrenizi kullanarak giriş yaptıktan sonra arama çubuğuna “Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama” yazın ve tıklayın. Açılan sayfada maaş ödemesi ile ilgili detayalar ulaşabilirsiniz. Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama özelliği Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı sekmesinin altında bulunur.

SMS İLE EVDE BAKIM MAAŞI SORGULAMA

Evde bakım aylığı alanlar sorgulama yapmak için telefonlarının SMS özelliğini de kullanabilir. Ziraat Katılım Bankası aracılığı ile alanlar, cep telefonlarının mesaj bölümüne BAKIYE yazıp, 4747’e SMS atarak bakiye takibi yapabilirler. Mesaj göndermeniz dahilinde 1 SMS ücreti operatörünüz tarafından tahsil edilir.