EkonomiGündem

Hesaplara 4 bin 337 TL yatırıldı: 11 haneli TC kimlik numaranızla sorgulayın!

Para bekleyenler ödemelerin ne zaman yapılacağını sorguluyor. Devlet tarafından yapılan ödemelerle ilgili tüm detaylar yakından takip ediliyor. Devlet desteklerinden yararlanmak isteyen vatandaşlar başvuru sürecine ilişkin araştırma yaparken, destekten yararlanan hak sahipleri ise paralarının ne zaman yatacağını merak ediyor. Bu yardımlardan biri de evde bakım maaşı ödemeleri oldu.

Evde bakım maaşı ödemesi alanlar için güzel haber geldi. Ödemeler hesaplara yatıyor. Devlet, evinde yaşlı, yardıma muhtaç, engelli kişilere bakanlara evde bakım maaşı kapsamında para desteği sağlıyor. Her ayın 15’i ile 31 arasında hesaplara yatan evde bakım maaşları aktarılmaya başladı. Hak sahipleri, SMS ve e-Devlet üzerinden maaşlarının yatıp yatmadığını kontrol edebiliyor. Maaşlar, il il hesaplara yatarken, ödeme kapsamında ise 4337 TL aktarılıyor.

EVDE BAKIM AYLIĞI HANGİ TARİHLERDE ÖDENİYOR?

Evde bakım maaşları, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlükleri tarafından her ayın 15’i ile 31’i arasında ödeniyor.

EVDE BAKIM MAAŞI NEREDEN SORGULANIR?

Evde bakım yardımı alanlar ödemelerin yatıp yatmadığını iki şekilde sorgulayabilir. İlk olarak vatandaşlar e-Devlet kapısı üzerinden T.C. kimlik numarası ve şifreleri ile birlikte sağ üst bölümde bulunan arama kutucuğuna “ “Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama” yazarak sorgulama yapabilirler. Karşınıza gelen ekranda maaş ödemeleriyle ilgili detaylar gözükür.

SMS İLE EVDE BAKIM MAAŞI SORGULAMA

Diğer bir seçenek ise telefon üzerinden sorgulama işlemi yapmaktır. Evde bakım parasını Ziraat Bankası aracılığıyla alanlar, cep telefonlarının mesaj bölümüne BAKIYE yazıp 4737’e SMS yazarak evde bakım maaşı sorgulama işlemini gerçekleştirebilirler.

EVDE BAKIM MAAŞI KİMLERE VERİLİR?

Evde bakım maaşı ağır engelli raporu olan, hastalığı nedeniyle tuvalet, beslenme, giyinme, temizlik, merdiven inip çıkma gibi ihtiyaçlarını tek başına karşılayamayan vatandaşlara veriliyor.