EkonomiGündem

Hesaplara 4 bin 336 TL yatırılacak: Hemen kontrol edin!

Dar gelirli aileler için ödemeler devam ediyor. Devler evde bakıma muhtaç vatandaşlarımıza nakdi ödeme desteğinde bulunuyor. Yaşlı ve engelli vatandaşlar için ödeme yapılırken ödemeden faydalanmak isteyen vatandaşlar nasıl başvurabileceğini merakla araştırmaya başladı. Peki yaşlı ve engelli maaşından nasıl faydalanabiliriz? İşte detaylar

4 BİN 336 TL ÖDEME YAPILACAK

Başvuru yapmak isteyenler, bulundukları şehrin Sosyal Dayanışma Vakıflarına başvurarak işlemlerini gerçekleştirebilirler.

Ancak başvuruların kabul edilmesi için, kişinin ek gelirlerinin asgari ücretin üçte biri düzeyinde olması gerekiyor. Engelli vatandaşlar için ise tam teşekküllü sağlık raporu alınması gerekiyor.

Herhangi bir yardım almak isteyen ihtiyaç sahibi bireylerin hiç vakit kaybetmeden e-devlet platformuna giriş yaparak, yardım ödemelerini kontrol etmeleri önem arz ediyor.

Türkiye Cumhuriyeti devleti, evde bakıma muhtaç olan vatandaşlarının yanında durarak, dar gelirli ailelerin hayatını sürdürmelerine yardımcı olmaya devam ediyor.

Siz de Türkiye Cumhuriyeti devletinin sunduğu bu imkânlardan yararlanmak için e-devlet hesabınızı kontrol edin ve başvurunuzu yapın.

Buna göre; 2022 yılında 3 bin 336 TL olarak ödenen evde bakım aylığı 2023 yılında yeni zamlı tutarıyla birlikte 4 bin 336 TL olarak ödenecek.

EVDE BAKIM MAAŞI İÇİN NEREYE BAŞVURULUR?

Evde bakım maaşı için vatandaşların Sosyal Güvenlik Kurumu il ve ilçe merkez binalarına başvuru yapması gerekmektedir. Başvuru yapan vatandaşların talep edilen sosyal yardım platformu belgeleri kaymakamlık ve muhtarlıklardan temin etmesi gerekmektedir. Muhtaçlık karar belgesi, il ya da ilçe kurullarından alınmaktadır. Alınan belgeler Sosyal Güvenlik Primsiz Ödemeler Genel Müdürlüğü’ne teslim edilmelidir.

EVDE BAKIM MAAŞI NE ZAMAN SONUÇLANIR?

Evde bakım aylığı başvurusu SHÇEK İl Müdürlüğüne ulaştıktan sonra; söz konusu yardıma muhtaç birey ve ailesi hakkında bakım hizmetleri değerlendirme heyetinin rapor oluşturması beklenmektedir.

Rapor sürecinde ailenin ikamet adresinde yapılan incelemeler sonucunda bakım raporu tamamlanmış olmaktadır. Tüm bu işlemler doğrultusunda başvurunun sonuçlanması herhangi bir problem yaşanmadığı sürece 3-6 aylık bir süreye tekabül ettiği belirtilmektedir.