Ekonomi

Hesabınızda para yoksa bile para çekebilirsiniz: Acil paraya ihtiyacı olanlar dikkat!

Türkiye’de birçok vatandaş zaman zaman acil paraya ihtiyaç duyuyor. Bu kapsamda Garanti Bankası duyuruda bulundu. Yazılı açıklama yapan banka, acil para lazım olduğunda hesapta para yoksa bile para çekilebilen hesabını duyurdu. Banka açıklamasında, “Avans Hesap, acil para lazım olduğunda, hesabınızda para yokken bile acil nakit çekebilmenizi ve ödemelerinizi gerçekleştirmenizi sağlayan, vadesiz hesabınıza bağlı kredili mevduat hesabıdır.” denildi.

Garanti Bankası ‘Avans Hesap’ hakkında bilgilendirmede bulundu. Banka tarafından yapılan açıklamada, Avans hesaptan çekilen nakitlerde sadece çekilen tutar ve nakit avans tutarı faizi ödendiği bildirildi. Başka hiçbir ücret ve komisyon ödenmediği ifade edildi.

Banka açıklamasında, “Avans Hesap limitinizden dilerseniz taksitli avans çekerek, borcunuzu küçük taksitlerle ve 12 aya varan vadelerle ödeyebilirsiniz. Üstelik Avans Hesabınızın bağlı olduğu vadesiz hesabınızda artı bakiye olsa bile mevcut bakiyenize dokunmadan Taksitli Avans Hesap kullanabilirsiniz.” İfadelerini kullandı.

Avans hesap faiz oranları nelerdir?

500 TL’nin 5 günlük kullanımı süresince oluşacak KKDF ve BSMV dahil faiz tutarı 1,98 TL’dir. Borcun tamamen kapatılması sonucunda ödenmesi gereken tutar 501.98 TL’dir.

1000 TL’nin 30 günlük kullanımı süresince oluşacak KKDF ve BSMV dahil faiz tutarı 23,76 TL’dir. Borcun tamamen kapatılması durumunda ödenmesi gereken tutar 1023,76 TL’dir.

2000 TL’nin 7 günlük kullanımı süresince oluşacak KKDF ve BSMV dahil faiz tutarı 11,09 TL’dir. Borcun tamamen kapatılması durumunda ödenmesi gereken tutar 2011,09 TL’dir. Avans Hesap faiz oranı her tutar için %1,98’dir.
Avans Hesaba yapılan tüm para girişleri hesabınıza bir sonraki gün yansımaktadır. 100 TL’nin 1 günlük kullanım süresince oluşacak KKDF ve BSMV dahil faiz tutarı 0,08 TL’dir.