GündemSağlık

Herkesin evine alabileceği bu meyve corona virüsü 1 saatte yok ediyor!

Türkiye’de corona virüsüne karşı mücadele devam ediyor. Ülkemizde her gün binlerce kişinin corona virüsüne yakalandığı açıklanıyor. Hayatı değiştiren virüs ile ilgili bilimsel araştırmalar yapılıyor. Bir araştırma sonucunda ise herkesin evine alabileceği meyvenin corona virüsünü bir saat içinde yok ettiği ortaya çıktı.

Çin’den dünya yayılan corona virüsü ile ilgili birçok ülkenin bilimsel araştırmaları devam ediyor. Türkiye’de yapılan bir araştırmada ise nar kabuğu özütünün Covid-19’u 1 saatte etisiz hale getirdiği sonucu elde edildi. Konu hakkında ise Enfeksiyon Hastalıkları ve Mikrobiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Gülgün Dilek Arman önemli bilgilendirmelerde bulundu.

Araştırma hakkında açıklama yapan Arman, “Ülkemizdeki çok değerli akredite bir kurum tarafından yapıldı. Araştırmada vero hücre dediğimiz çok kolay enfekte olan hücre kültürü içinde coronavirüsle enfekte edilmiş hücrelerin nar kabuğu özütü solüsyonuyla karşılaştıklarında bir saatte hücrelerin öldürüldüğü bu arada enfekte olmamış hücrelere zarar vermediği gösterildi” ifadelerini kıllandı.

Nar kabuğu özütü yanı sıra ürünün içinde zerdeçal ve zencefil de bulunduğunu söyleyen Arman bu bitkilerin bir araya geldiğinde yüzde 80 üzerinde etki gösterdiğini söyledi.

3 saatte PCR2 testini negatife döndürüyor

Arman içerik hakkındaki açıklamalarında günde 3 kez kullanan kişilerin 3 saat sonra negatif çıktığını söyledi.
“2 hafta süreyle, günde 3 kez nar kabuğu özütü, zencefil ve zerdeçal karışımlı formüle edilmiş bu ürün kullanıldığında gerçekten soğuk algınlığı olgularının daha az geliştiği, gelişen olguların daha kısa sürede sonlandığı, komplikasyonların daha az olduğu görülmüş. Laboratuvar belirtisiyle birleştirme olasılığımız olabilir. Corona virüsle ilgili yapılan araştırmada özellikle corona virüs pozitif hastalarda gene bu şekilde günde 3 kez uygulama önerisiyle kullanıldığında 3 saatte PCR testinin negatife döndüğü görülüyor. Dolayısıyla bu Kovid-19 etkeni mikroorganizmada da organizma içinde bir etkinliğin olduğunu gösteriyor. Bu zaten yutulan bir ürün değil ağızda durması yeterli. Esas bulaşma yollarını düşündüğümüzde esas giriş kapısı olan ağızda virüsü öldürme etkisini görüyoruz.”