İzmir Haberleri

Herkesin Dilinde Olan Atatürk Heykeli’ni Yapan Kişi Konuştu!

İzmir’in Urla ilçesinde bulunan ve neredeyse herkes tarafından konuşularak tartışmalara neden olan Atatürk Heykeli hakkında Urla Büyükşehir Belediye Başkanı Burak Oğuz’dan sonra Atatürk Heykeli’ni inşa eden Zeytinli Köşk sahibi Turgut Kahraman’dan da bir açıklama geldi.

Turgut Kahraman yapmış olduğu açıklamada; “Dün akşam saatlerinden beri yürütülen karalama kampanyası nedeniyle büyük üzüntü yaşıyoruz. Asılsız haberler, yanlış bilgilerin ötesinde Mustafa Kemal aşkımız hiç bitmeyecektir. Mustafa Kemal Atatürk’ün düşüncelerine ve eserlerine karşı yürütülen karalama kampanyasının hedef olarak eserlerime yöneltilmesini hayretle ve üzüntüyle karşılıyorum.” dedi.

Urla’da bulunan ve kendi evi olan işletmesinin bahçesine 5 metre eninde ve 6 metre uzunluğunda içerisinde yeşil, sarı, mor gibi birçok rengin bulunduğu Atatürk Heykeli inşa eden sanatçı, “Bu çaba içinde olanların art niyetli kişiler olduğu açıktır. Bilinen tarihle 11700 yıldır insan uygarlığına ev sahipliği yapan, bütün tek tanrılı dinlerin doğduğu bu eşsiz vatan topraklarımızın sahip olduğu tarih ve kültür birikimini en güzel ifade eden “Türkiye Cumhuriyetinin temeli kültürdür” tanımlaması yapan Atatürk olmuştur. Ve yine “Türkiye Cumhuriyetini kuran Türkiye halkına Türk Milleti denir” tanımlaması da bu kültür birikimine sahip çıkmasının bir diğer ifadesidir.
Mustafa Kemal Atatürk’ün düşüncelerine ve ilkelerine bağlı bir Türkiye Cumhuriyeti yurttaşı olarak, Atatürk’ün yukarıda belirttiğim tanımlamalarını güneş ışığını oluşturan renklerle simgeleştirdim.
Farklı köken ve inançlara sahip çok renkli kültürel yapımız, Mustafa Kemal Atatürk’ün tanımladığı şekilde Türk Milleti ortak kimliğinde buluşmuş ve Türkiye Cumhuriyeti Devlet ile vücut bulmuştur. Bu gerçekleri görmeyerek ve yok sayarak Mustafa Kemal Atatürk’ü karalamaya kalkan art niyetli kişileri kınıyorum. Yaklaşık 5 yıl önce yapımına başladığım ve yapımı hala devam etmekte olan “zeybek” heykeline bugün böylesi bir saldırı yapılması söylediklerimin doğruluğunu göstermektedir.” ifadelerinde bulundu.

“Çalışmalar bitince daha da renkli olacak”

Alüminyumdan yapılan heykel, tartışmaları da beraberinde getirdi. Sosyal medyada eleştirilen ve tepki gösterilen heykeli yapan Turgut Kahraman, bütün eserlerinde Anadolu’nun tüm renklerini kullandığını söyledi. Evinin bahçesinde yine farklı Atatürk heykelleri yer alan Kahraman, “Nasrettin Hoca’yı yapıyorum, Anadolu’nun bütün renklerini kullanıyorum. Kurtuluş Savaşı’nın kahramanlarını yapıyorum, yine Anadolu’nun tüm renklerini kullanıyorum. Atatürk’ün tek heykeli bu değil. Birçok heykelini yapıyorum. Bunlarda da Anadolu’nun bütün renkleri var. Anadolu’nun bütün renkleri, bundan sonra yapacağım bütün Atatürk heykellerinde de olacak” diye konuştu.

Yaptığı heykelin henüz bitmediğini ifade eden Turgut Kahraman, çalışmayı tamamladığında heykelin daha da renkli olacağını vurguladı.

 

Bir yanıt yazın