Gündem

Her gün binlerce kişi pozitif çıkınca açıklama yapıldı: “Devletin ek önlemler alma zamanı geldi!”

Sağlık Bakanlığı son verilerine göre, Türkiye’de günlük vaka sayısı 33 bin 860’a yükseldi. Vaka sayılarındaki yükselişler nedeniyle ise yeni tedbirler alınıp alınmayacağı merak ediliyor. Bu kapsamda Prof. Dr. Mehmet Ceyhan önemli bir açıklamada bulundu. Ceyhan tarafından yapılan açıklamada, “Devletin ek önlemler alma zamanı geldi.” İfadeleri kullanıldı.

Artan vaka sayıları nedeniyle uzman isimler açıklamalarda bulunuyorlar. Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, sosyal medya hesabından yeni açıklamada bulundu.

Açıklamasında toplumsal bağışıklığın giderek azaldığını söylediği açıklamada, Aşı ile korunan kişi sayısı yanı toplumsal bağışıklık artmıyor. Her gün giderek azalıyor. 1. doz sayısı 100 binin altında. Önce inaktif aşıyla aşılanıp, şimdi bağışıklığını kaybedenlerin günlük sayısı daha fazla. Yüzde 80 aşıyla korunan hedefinden giderek uzaklaşıyoruz. Aşı kararsızlığı bu kadar fazla, aşı karşıtları da yalanlarıyla toplumu bu denli ve rahat zehirlerken, toplumsal bağışıklık sağlamanın mümkün olmadığını görüp, devletin ek önlemler alma zamanı geldi, umarım geçmez.” İfadelerini kullandı.

Bilim Kurulu bugün toplanıyor

Öte yandan Koronavirüs Bilim Kurulu bugün Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Başkanlığında vaka sayılarını değerlendirmek üzere toplantı yapacak. Video konferans yoluyla yapılacak toplantı saat 17.00’da başlayacak.