Gündem

Her ehliyeti sahibini ilgilendiriyor, artık bu görülebilecek: 3 Ay sonra tamamen değişiyor!

Her ehliyet sahibini ilgilendiriyor. Açıklama yapıldı. 3 ay sonra yani Şubat ayında tamamen değişiyor. Söz konusu açıklamaya göre, artık sürücülerin trafik sicil kaydı ile kişilerin trafik geçmişi görülebilecek.

Trafiğe çıkanlar için yeni bir gelişme yaşandı. Yapılan açıklamalara göre, sürücüler için trafik sicil kaydı dönemi başlıyor. Hürriyet’ye yer alan habere göre, Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK) Başkanı Mehmet Akif Eroğlu konu ile ilgili bilgilendirmelerde bulundu.


Yapılan açıklamalara göre, ticari araç sürücülerinin trafik sigortası sicil kaydı ile kişilerin trafik geçmişini artık görülebilecek. Bu kapsamda yapılan açıklamada “Eğer bir otobüs firması şoför istihdam edeceği zaman o kişinin trafik sicil belgesini istediğinde, o kişi çok hasarlı bir sürücüyse iş bulamayacak. Dolayısıyla sürücüler ister istemez trafikte dikkat etmeye başlayacak. Bu da sigorta sektörünün kaza maliyetlerini aşağı çekecek” ifadeleri kullanıldı.

Şubat ayında başlayacak

Söz konusu uygulamanın Şubat ayında başlayacağı ifade edildi. Yapılan açıklamaya göre, riskli sürücülerin primleri artırılırken, hiç kaza yapmayan sürücüler için ise primlerde indirim uygulanacak.