EkonomiGündem

Her aileye ödeme yapılacak: Hemen PTT’ye gidip paranızı alın!

Elektrik ve doğalgaza gelen zamların ardından fatura yardımlarına ilişkin detaylar yakından takip edilmeye başlandı. Devlet tarafından dar gelirli ailelere fatura yardımı yapılıyor. İhtiyaç sahibi aileler PTT’ye gidip fatura desteğinden yararlanabiliyor. Ödemeler PTT üzerinden yapılıyor.

Elektrik faturalarına destek veriliyor. Faturasını ödemekte zorlanan ihtiyaç sahibi ailelere para yardımı yapılıyor. Fatura yardımı ailedeki kişi sayısına göre değişiyor. Elektrik faturası desteği kapsamında 216 TL’ye kadar para veriliyor.

ÖDEME MİKTARI AİLEDEKİ KİŞİ SAYISINA GÖRE DEĞİŞİYOR

İhtiyaç sahibi ailelere fatura yardımı yapılıyor. Devletin verdiği destekler yakından takip ediliyor. Son elektrik zammıyla birlikte artan destek miktarı evde yaşayan kişi sayısına göre 108 lira ila 216 lira arasında değişiyor. Buna göre ödeme miktarları şöyle;

1-2 kişilik hanelere aylık 75 kilovatsaat (108 lira).

3 kişilik hanelere aylık 100 kilovatsaat (144 lira).

4 kişilik hanelere aylık 125 kilovatsaat (180 lira).

5 ve daha fazla kişilik hanelere aylık 150 kilovatsaat (216 lira). Elektrik tutarında 240 kilovatsaate kadar olan ilk dilim tarife için geçerli 1.44 liralık kilovatsaat ücreti baz alınmıştır.

PARALAR PTT ÜZERİNDEN ALINIYOR

Elektrik faturası desteği miktarı değişkenlik gösteriyor. Gelir durumuna göre yardım yapılıyor. Hanedeki kişi başına düşen gelirin net asgari ücretin 3’te 1’inden az olması gerekiyor. 1 Temmuz’dan önce bu tutar 1.417 liraydı. Fakat asgari ücretin 5 bin 500 liraya çıkmasıyla birlikte bu tutar da 1.833 liraya yükseldi. Dört kişilik ailede gelir 7 bin 332 liranın altındaysa bu haktan yararlanılabilir. Ödemeler düzenli olarak PTT aracılığıyla gerçekleştiriliyor. PTT’ye geçerli kimlik belgesi ve mesken elektrik faturasını ibraz etmek yeterli.