EkonomiGündem

Her aileye 206 TL ödeme yapılacak: PTT’ye gidip paranızı alabilirsiniz!

Elektrik ve doğalgaz faturası için devlet devreye girdi. Faturasını ödemekte zorlanan dar gelirli ailelere elektrik ve doğalgaz faturası için yardım yapılıyor. Belirlenen şartları taşıyan 4 kişilik aileye elektrik faturası desteği kapsamında 206 TL verilecek. Bu kapsamda, belirli şartları taşıyanlar elektrik faturasıyla PTT şubelerine giderek elektrik faturası desteğinden yararlanabilecekler.

Doğalgaz desteğinin açıklanmasının ardından başvuru şartları ve detayları merak edilen konular arasında yer aldı. Doğalgaz yardımından yararlanmak isteyen kişiler e-Devlet üzerinden veya Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları üzerinden başvuruda bulunabilecek. İşte tüm detaylar…

206 TL DESTEK VERİLECEK

Elektriğe gelen zamlar ve elektrik tüketiminin arttığı bu dönemde birçok vatandaş elektrik faturası desteğinden yararlanmak için araştırma yapmaya başladı. Elektrik faturası yardımının detayları belli oldu. Ödemeler PTT aracılığı ile yapılıyor. Destek miktarı kişi sayısına göre değişiyor. 1-2 kişilik aile için ödeme miktarı 103 lira olarak belirlendi. Elektrik fatura yardımı olarak da bilinen tüketim desteği 4 kişilik aile için 206 liraya çıkıyor.

ELEKTRİK FATURASI DESTEĞİ NEDİR?

Elektrik faturası desteği araştırmaları sürüyor. Elektrik tüketim desteği, ihtiyaç sahibi vatandaşların yararlanması için oluşturulmuş bir destek türüdür. Elektrik tüketim desteğinden yararlanabilen vatandaşlar, PTT şubelerinden başvurularını yapabilirler.

ELEKTRİK FATURASI DESTEĞİNDEN KİMLER YARARLANABİLİR?

Eşi Vefat Etmiş Kadınlara Yönelik Düzenli Nakit Yardım Programı

Muhtaç Asker Ailelerine Yönelik Düzenli Nakit Yardım Programı

Öksüz/Yetim ve Asker Çocuğu Yardım Programı

Şartlı Eğitim – Şartlı Sağlık Yardım Programı

Çoklu Doğum Yardım Programı

Kronik Hastalık Yardım Programı

Engelli Aylıkları

Yaşlı Aylığı

Engelli Yakını Aylığı

65 yaş üstü muhtaç kişiler

ELEKTRİK DESTEĞİNE NASIL BAŞVURU YAPILIR?

Elektrik faturası desteği almak isteyen ve halihazırda devletten sosyal yardım alan ihtiyaç sahipleri kimliği ve elektrik faturası ile PTT şubelerine giderek fatura desteğinden yararlanabiliyor. Evde bakım yardımı almasa da kronik hastalığı nedeniyle cihaza bağılı olanlara da benzer şekilde 200 liraya kadar elektrik fatura desteği sağlanıyor. Yeni dönemde bu destekten faydalanmak isteyen kronik hastalığı nedeniyle cihaza bağlı yaşayan kişiler evlerinden çıkmadan internet üzerinden destek başvurusu yapabilecek.

DOĞALGAZ DESTEĞİ

Doğalgaz desteğinin açıklanmasının ardından vatandaşlar başvuru sürecini yakından takip etmeye başladı. Doğalgaz yardımının miktarı ve detayları belli oldu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, başvuru süreci ve yardım miktarını duyurdu.

Doğalgaz yardımından yararlanmak isteyen vatandaşlar, e-Devlet üzerinden veya Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları üzerinden başvuruda bulunabilecek. Öte yandan yardımlar PTT üzerinden alınacak. Vatandaşlar faturasıyla PTT’ye giderek ödemesini geri alacak.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, doğal gaz yardımları kapsamında hane başına yıllık 450 – 1150 TL arası bir destek sağlayacaklarını belirterek, “Bu ödemeleri mart ve ekim aylarında iki eşit taksitte yapacağız. Hedefimiz 4 milyon haneye ulaşmak. Senelik 3 milyar liralık bir destek öngörüyoruz” dedi.