EkonomiGündem

Her aileye 1250 TL karşılıksız ödeme: Duyuru yapıldı!

Aile başına 1250 TL’ye kadar ödeme yapılıyor. Karşılıksız olarak gerçekleşen bu ödemelerle ilgili detaylar yakından takip edilen konular arasında yer alıyor. Devlet, hane başına belirli şartlar doğrultusunda destek sağlıyor. Aile destek ödemeleri kapsamında ekonomik sıkıntı çeken ailelere sağlanan bu yardımlar sürüyor.

Devlet tarafından dar gelirli hanelere karşılıksız ödeme sağlanıyor. Bu doğrultuda, her ailede gelir durumuna göre değişen miktarda 1250 TL’ye kadar ödeme yapılıyor. Bu kapsamda, ailedeki gelir durumu 1372,30 TL üzeri/ 2.835,60 TL’den az- 850 TL yatıyor.

AİLE DESTEK ÖDEMESİ HESAPLARA NE KADAR YATIYOR?

Aile destek ödemesine ilişkin detaylar merak ediliyor. Devlet tarafından dar gelirli ailelere yönelik yapılan maddi destek kapsamında 1250 TL’ye kadar yatıyor. Aile destek ödemesi hanedeki gelir miktarına göre değişiyor. Ailedeki gelir durumuna göre;

450 TL ve altı – 1.250 TL

450 TL üzeri/ 911,15 TL ve altı- 1.100 TL

911,15 TL üzeri/ 1372,30 TL ve altı- 950 TL

1372,30 TL üzeri/ 2.835,60 TL’den az- 850 TL

AİLE DESTEK ÖDEMESİ ALMAK İÇİN NEREDEN BAŞVURUSU YAPILIR?

Aile Destek Programı başvuruları, e-Devlet Kapısı üzerinden ya da ikametgâh adresinin bağlı olduğu 3294 sayılı Kanun kapsamında kurulmuş Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına yapılabilmektedir.

Programa başvurular, e-Devlet Kapısı üzerinden veya Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın il ve ilçe müdürlüklerine yapılmaktadır. Başvurular, hane halkı gelir durumu, hanedeki çocuk sayısı, hanedeki engelli birey sayısı gibi kriterlere göre değerlendirilmektedir.

AİLE DESTEK PROGRAMI BAŞVURU ŞARTLARI

Başvuran kişinin;

Türk vatandaşı olmaması,

Mavi Kart sahibi olması,

Yerleşim adresinin yurt dışında olması,

18 yaşından küçük olması,

Hanesinde memur, kamu işçisi, noter veya muhtar olarak çalışan ya da yurtdışında çalışan, yurtdışı borçlanan yahut özel sandıklar kapsamında olan kişi ya da kişilerin bulunması, durumlarında başvurular değerlendirmeye alınamayacaktır.

Bunun yanında başvuranın; cezaevi ve tutukevinde bulunan hükümlü veya tutuklu olması, öğrenci yurtlarında kalan öğrenci olması, yetiştirme yurdu gibi bakım kurumunda bulunan kişilerden olması ve zorunlu askerlik görevini ifa eden er/erbaş statüsündeki askerler olması halinde başvurular hane yaklaşımı çerçevesinde değerlendirilemeyeceğinden bu kişiler program kapsamı dışında tutulmuştur.