Ekonomi

Hemen size ne kadar para yatacağını hesaplayın: Bu ay için binlerce kişinin banka hesabına fazla para yatacak!

Çalışan binlerce kişi haklarını bilmiyor. Ancak bu ay binlerce kişinin banka hesabına fazla para yatacak. Çalışanların banka hesaplarına yatacak olan fazla paranın hesaplaması ise günlük ücrete bağlı olarak gerçekleştiriliyor.

Kurban Bayramı’na az bir süre kaldı. Bir çok kişi bayramda tatil planlarını hayata geçirirken, bir çok kişi ise çalışmaya devam edecek. Bayramda çalışanlar ise fazladan ücret alacaklar. Ancak işçiler ne kadar ücret alacaklarını bilmiyorlar. İş Kanununa göre, bayramda çalışan işçilere her gün için ayrıca bir günlük ücret ödenmesi gerekiyor.

İş Kanununu Madde: 47

“Bu Kanun kapsamına giren işyerlerinde çalışan işçilere, kanunlarda ulusal bayram ve genel tatil günü olarak kabul edilen günlerde çalışmazlarsa, bir iş karşılığı olmaksızın o günün ücretleri tam olarak, tatil yapmayarak çalışırlarsa ayrıca çalışılan her gün için bir günlük ücreti ödenir.”

Asgari ücretli çalışanın bir günlük ücreti ne kadar?

Bu sene asgari ücretli çalışana brüt 3 bin 577 lira, net 2 bin 825 lira 90 kuruş ödeme yapılıyor. Asgari ücretli çalışanlar, günlük brüt 119,25 TL, net olarak da 94.20 TL ücret alıyorlar.