EkonomiGündem

Hemen e-Devlet’ten başvuru yapın: Başvuran vatandaşların hesabına 600 TL geçecek! Emekli, çalışan, esnaf…

Yüz binlerce kişiye para veriliyor. Devlet tarafından dar gelirli ailelere yardım yapılıyor. Aile Destek Programı kapsamında yapılan ödemeler 12 ay boyunca sürecek. Ödeme miktarı da 450 ile 600 TL arasında değişecek. Ödeme alma hakkı olan vatandaşlar 12 ay boyunca aylık 450 ile 600 TL arasında değişen miktarda destek alabilecek. Emekli, esnaf, çalışan her vatandaş yararlanabilecek.

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

Aile Destek Programı başvuruları, e-Devlet Kapısı üzerinden ya da ikametgah adresinin bağlı olduğu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na yapılabilecek.

DESTEK BAŞVURU ŞARTLARI

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık’ın verdiği bilgiye göre; genel şartları taşımaları ve hanede kişi başı düşen gelirin net asgari ücret (5 bin 500 lira) tutarının üçte birinden az olması koşuluyla; özel sektör çalışanları, esnaf, sanatkar, diğer bağımsız çalışanlar, SSK ve Bağkur emeklileri, Emekli Sandığı (memur) emeklileri SSK, Bağkur ve Emekli Sandığı emeklilerinin dul, yetimleri faydalanabilecek.

DESTEK KİMLERE VERİLECEK?

Destekten yararlanabilmek için hanedeki kişi başına gelirin net asgari ücretin 3’te 1’inden yani 1.833 liradan az olması gerekiyor.

4 kişilik bir ailede 7 bin 300 liranın altında gelir varsa destekten yararlanabilir. Hanedeki tüm bireylerin maaş, ücret, yevmiye gibi gelirleri ile düzenli sosyal yardım gelirleri hesaplamaya dahil ediliyor.

Ev arsa gibi gayrimenkullerde rayiç bedel 240’a, binek araba, kamyon gibi motorlu araçlarda rayiç bedel 120’ye bölünerek aylık hane gelirine katkısı bulunuyor.

Yani gelir tespitinde tüm unsurlar değerlendiriliyor.

NE KADAR ÖDEME YAPILIYOR?

Hane başına 450 lira ile 600 lira arasında destek verilecek. Ödemeler 12 ay boyunca düzenli olarak yapılacak. Hak sahiplerine ilk ödemeler 29 Temmuz Cuma günü yapılacak.