EkonomiGündem

Hemen e-Devlet şifrenizle girip kontrol edin: Hesaplarınıza 2354 TL yatırıldı!

Yüz binlerce kişinin hesabına paralar yatırıldı. Para bekleyenler banka hesaplarını kontrol edebilir. Devlet, dar gelirli ailelere evde bakım maaşı ödemesi yapıyor. Belirlenen şartlar kapsamında evinde hasta, yardıma muhtaç kişilere bakanlara her ay ödeme yapılıyor. Evde bakım maaşı ödemeleri e-Devlet üzerinden ya da SMS yoluyla öğrenilebiliyor. Evde bakım maaşı başvuruları ise e-Devlet’ten yapılacak.

2022 EVDE BAKIM MAAŞI NE KADAR OLDU?

2022 yılı Ocak-Temmuz dönemi için evde bakım yardımı 2.354 TL olarak ödenecek.

EVDE BAKIM MAAŞI NE ZAMAN YATIYOR?

Evde bakım maaşı her ayın 15 ile 30’u arasında hesaplara geçiyor.

EVDE BAKIM MAAŞI SORGULAMASI NASIL YAPILIR?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın E-Devlet kapısında yer alan sayfası üzerinden görüntülenebilen evde bakım maaşı ödeme bilgileri, aynı zamanda Ziraat Bankası üzerinden de SMS ile sorgulanabiliyor.
Sisteme kayıtlı olan vatandaşlar, şifreleri ve T.C kimlik numaralarıyla sorgulama işlemini yapabiliyor.

EVDE BAKIM MAAŞI SORGULAMA

Evde Bakım aylığı ödemeleri E Devlet üzerinden sorgulanıyor. TC kimlik numarası ve E Devlet şifresi kullanarak giriş yapılan sistemin arama çubuğuna “Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama” yazın ve butona tıklayın. Ardından açılan sayfada maaş ödemesi ile ilgili detayalar çıkıyor. Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama özelliği Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı sekmesinin altında tüm detaylara ulaşılabiliyor.

SMS İLE SORGULAMA

Evde bakım aylığı alanlar sorgulama yapmak için telefonlarının SMS özelliğini de kullanabilir. Ziraat Katılım Bankası aracılığı ile alanlar, cep telefonlarının mesaj bölümüne BAKIYE yazıp, 4747’e SMS atarak bakiye takibi yapabilirler. Mesaj göndermeniz dahilinde 1 SMS ücreti operatörünüz tarafından tahsil edilir.

EVDE BAKIM MAAŞI YÜZDE KAÇ ENGELLİ OLANLARA VERİLİR?

Sağlık Bakanlığınca belirlenen yetkili hastanelerden alınacak engelli sağlık kurulu raporunda engel oranı en az %50 ve “Ağır engelli” İbaresi “evet” olarak işaretlenmiş olması gerekmektedir.

EVDE BAKIM MAAŞI HANGİ DURUMDA KESİLİR?

Evde bakım maaşı, sağlık raporunda ağır engellilik ibaresi kalkarsa kesilmiş olur.